Bydel Frogner informerer

Det banebrytende ungdomsprosjektet Sisterhood gjør det lettere å være jente. Nå får prosjektet en ny håndbok
Sisterhood er banebrytende ungdomsarbeid med rot i Bydel Frogner. Nå får prosjektet en oppdatert versjon av "Sisterhood - en håndbok i jentegruppearbeid".
Håndboken brukes flittig både i Sisterhood i Bydel Frogner, i andre bydeler i Oslo, og i mange kommuner som har fokus på jentearbeid andre steder i Norge. På mandag ble det lansert en ny versjon av håndboken på Litteraturhuset.
— Sosiale medier er eksempel på et tema som er inkludert i den reviderte utgaven, sier Isabel Espinoza, som har det overordnede ansvaret for Sisterhood i Bydel Frogner.
Boken skal både kunne fungere som et praktisk verktøy, og gi en dypere innsikt i gruppemetodikk. Den er viktig i arbeidet med implementering, videreføring og videreutvikling av prosjektet.
— Boka tar for seg alt fra rekruttering, oppstart og struktur på gruppesamlinger, til maler som kan benyttes i arbeidet og forslag til temaer/aktiviteter, sier hun.


Fikk 100.000,- fra SKAM
Sisterhood-prosjektet går ut på å hjelpe unge jenter med ulike utfordringer de kan møte i sin hverdag. Kjernen i prosjektet er jentegrupper og coacharbeid, og tiltaket retter seg først og fremst mot jenter i alderen 12-22 år.
Prosjektet er så vellykket at andre bydeler og kommuner får Bydel Frogners hjelp til å starte jentegrupper.
Da NRK-serien SKAM ble premiert med Norske Kvinners Sanitetsforeningens hederspris i 2017, valgte serien å gi pengepremien på 100.000 kroner til prosjektet.
Du kan lese mer om Sisterhood i Bydel Frogner i denne tidligere saken fra Bydel Frogner. I tillegg kan du besøke den offisielle nettsiden.
Åpner for flere samarbeidspartnere
Håndboken skal også fungere som en inspirasjon for alle gruppelederne som har tatt gruppelederkurset til Sisterhood, og for alle kommende gruppeledere. Den kan derfor være med på å spre metodikken til nye steder i hele landet.
— Den bidrar også til å utvide nettverket, og kan etter våre erfaringer øke kompetansen for mange. Vi søker stadig vekk nye samarbeidspartnere ved å gjøre oss kjent utover bydels- og kommunegrenser, sier Espinoza, som også koordinerer bydelens SaLTo-arbeid (Sammen lager vi et trygt Oslo) for å forebygge rus og kriminalitet blant barn og unge.
Bokprosjektet ble ledet og finansiert av Kompetansesenter rus - Oslo (KoRus) i velferdsetaten i Oslo kommune og KoRus Øst, med prosjektleder Yvonne Larsen i spissen.

Kompetansesenter rus - Oslo, og prosjektleder for bokprosjektet.