Bydel Frogner informerer

– Dette er en ekstra gladnyhet for dem som bor i området og som har etterspurt fontenen i to år, sier Are Thoresen i vedlikeholdsgruppa. Foto: Kristina Lang-Ree

Fontenene i Bydel Frogner er klare for 17. mai

Nå er alle fontenene i Bydel Frogner skrudd på for sesongen, inkludert fontenene i Skillebekkparken som stengte i 2016.

Publisert

Når det er 17. mai, skal byen fremstå på sitt fineste. Det inkluderer selvfølgelig byens flotte fontener. De skal skinne og sprudle vann når vi feirer i parkene og ved plassene.

I Bydel Frogner har bydelens vedlikeholdsgruppe stått på for å sikre at de vakre lokale fontenene får skinne på nasjonaldagen. Det betyr at du kan nyte fontenelivet på Arno Bergs plass, Valkyrien plass, Vestkanttorget, Skillebekkparken og i tillegg vannspeilet i Uranienborgparken.

Bølgen på Skillebekk

Mange har savnet Bølgen på Skillebekk. Bølgen er navnet på den vakre fontenen i Skillebekkparken som har vært av siden 2016. Nå er den på igjen, etter å ha blitt reparert, pusset opp og gjort om til å gå på resirkulert vann.

Mange har savnet Bølgen på Skillebekk. Nå skinner den vakre fontenen i Skillebekkparken igjen. Foto: Kristina Lang-Ree

— Dette er en ekstra gladnyhet for dem som bor i området og som har etterspurt fontenen i to år, sier Are Thoresen i Vedlikeholdsgruppa. Oppussingen av det vakre verket til billedhuggeren Anders Svor har skjedd i samarbeid med Kulturetaten.

— Vi måtte grave opp ved fontenen og ut i veien fordi 100 år gamle jernrør rustet og sprakk. Samtidig har vi pusset opp benkene, sier Thoresen.

Ny beplantning

I tillegg til selve fontenene, har vedlikeholdsgruppen sørget for ny beplanting flere steder.

For eksempel blomstrer det nå i krukkene ved Arno Bergs plass.

Dermed kan du nå trygt kle deg i bunad eller dress, finne frem flagget og valfarte til nærmeste park 17. mai.

Powered by Labrador CMS