Bydel Frogner informerer

Jørgen Skavlan i 2016. Skavlan holder foredrag om psykisk helse i Frogner Bydelshus torsdag 10. oktober, i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Jørgen Skavlan i 2016. Skavlan holder foredrag om psykisk helse i Frogner Bydelshus torsdag 10. oktober, i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Jørgen Skavlan snakker om psykisk helse i Frogner Bydelshus

På Verdensdagen for psykisk helse på torsdag kan du besøke det flotte nye Bydelshuset i Bydel Frogner. Det blir foredrag med Jørgen Skavlan, "Norges mest populære fastlege".

Publisert

Verdensdagen for psykisk helse er en internasjonal FN-dag og markeres offisielt hver 10. oktober. Tema i 2019 er "Gi tid".

Program

Verdensdagen er altså nå på torsdag, 10. oktober.

Kl. 15.00 åpner bydelen Bydelshuset for publikum. Da er det mulig å se selve huset, møte ansatte og se alle utstillingene i resepsjonen.

Kl. 18.00 holder Jørgen Skavlan foredrag om psykisk helse. Innbyggere er hjertelig velkommen.

Påmelding til foredraget:[email protected]

Norges mest populære fastlege

Jørgen Skavlan er en norsk lege, foredragsholder og debattant. Han var tilsatt ved senteret «Din Lege» ved Røde Kors-klinikken, da han i 2001 ble målt til å være den fastlegen flest ville ha.

I 2002 ga han ut boken Frisk nok til livet og i 2003 var han medforfatter av boken Slik slutter du å røyke. Skavlan ble i 2010 kåret til årets allmennlege av Allmennlegeforeningen. I 2011 ble han av Dagens Medisin regnet blant de 20 mektigste i «Helse-Norge».

Jørgen er far til skuespiller, designer, modell, forfatter og programleder Jenny Skavlan, og bror til TV-produsent Guri Skavlan, journalist og programleder Fredrik Skavlan og produsent og manusforfatter Petter Skavlan.

Frogners historiske Bydelshus

Frogners Bydelshus lå tidligere i Sommerogata 1 ved Solli plass. I oktober 2018 åpnet det flotte nye Bydelshuset i historiske lokaler i Drammensveien 60, vis a vis Olaf Bulls plass (tidligere Skillebekkparken).

Hele Frogners Bydelshus. Flere sier at den i arkitektur minner litt om FN-bygningen i New York. Foto: André Kjensli
Hele Frogners Bydelshus. Flere sier at den i arkitektur minner litt om FN-bygningen i New York. Foto: André Kjensli

Drammensveien 60 et fredet hus med en spennende historie. Huset ble opprinnelig bygget til Rikstrygdeverket i 1960 og tegnet av arkitekt Frithjof Stoud Platou.  Her finner du fredede dører og gulv, original kunst på veggene og en helt fantastisk utsikt over Bydel og fjord fra takterrassen.

Samtidig fikk bygget seg en real overhaling for å tilpasse det til en moderne bydels behov, og er blitt et levende Bydelshus som skal være tilgjengelig for folk flest. NAV, helsestasjoner, hjemmetjenesten og barnevern huses her. Bygget har egen møte- og konferansedel som gir gode muligheter for folkemøter, utstillinger og ikke minst bydelsutvalgets møter.

Mental helsefest på Chateau Neuf

I tillegg er alle 10de klassinger på Kristelig Gymnas, Ruseløkka, Den tyske skolen, Majorstua skole og Uranienborg skole invitert til Verdensdag for ungdom mandag 14. oktober, med fokus på positiv psykisk helse.

Dette er en egen markering for ungdom av Verdensdagen for psykisk helse. Selve verdensdagen skjer altså fire dager før, på torsdag 10. oktober.

Det blir foredrag, musikk, quiz og mental helsefest i Betong. Nede i Betong vil det også være skaterampe og taggevegg. Ungdomsdagen er for å synliggjøre hva ungdom kan bruke tiden sin til og hvor de kan få hjelp, dersom de trenger det.

15 organisasjoner og tjenester stiller med stand, med hjelpetilbud og aktivitetstilbud for ungdom mellom 15 – 18 år.

Eksterne forelesere er Aleksander Skadeberg, som forteller om hvordan man kan hjelpe seg selv, og Pernile Øystad med band, som leverer god musikk og prat om hvor viktig det er å tørre å stole på seg selv.

Powered by Labrador CMS