Bydel St. Hanshaugen informerer

Fjorårets Haugenfestivalen var populær både hos små og store. Foto: Don Reyes
Fjorårets Haugenfestivalen var populær både hos små og store. Foto: Don Reyes

Bli kjent med naboene dine i Bydel St. Hanshaugen

Årets bydelsdager i Bydel St. Hanshaugens byr blant annet på nabolagsfest, nabolagsmiddag, Haugenfestivalen og aktivitetsarrangementer for små og store.

Publisert Sist oppdatert

Med de populære bydelsdagene Sammen i Bydel St. Hanshaugen inviterer bydelen til ulike arrangementer i nærmiljøet 23. – 25. mai.

— Tanken er å tilby aktive og hyggelig dager i bydelen og nabolagene for både venner, familie og de som er alene. Det blir bevegelse og møter på flere plan, med musikk, mat, fysisk aktivitet og nye oppdagelser, sier folkehelsekonsulent Ingrid Kristiane Fardal i Bydel St. Hanshaugen.

Sammen i Bydel St. Hanshaugen

Sammen i Bydel St. Hanshaugen er flere dager med aktiviteter og moro for små og store. Dagene arrangeres av Bydel St. Hanshaugen i samarbeid med ulike kultur-, idretts- og helseaktører.

Har du lyst til å ha stand lørdag 25. mai, eller har andre spørsmål? Kontakt [email protected]

— Aktivitet og bruk av uteområdene er et av fokusområdene våre i bydelen. Beboerne i bydelen får en mulighet til å komme seg ut, møte hverandre og bruke de uteområdene som finnes i bydelen. Og så ønsker vi å tilrettelegge for at folk kan møtes på tvers av alder og nabolag, sier hun.

Bydelsutvalget ønsker bydelsdager

Bydelsdagen, som i år har blitt bydelsdager, er forankret i et verbalvedtak Bydelsutvalget gjorde i forbindelse med budsjettet for 2019: «Bydelsutvalget ber bydelsdirektøren om å tilrettelegge for en bydelsdag i St. Hanshaugenparken i første halvdel av juni 2019. Alle lokallag, foreninger mm skal gis anledning til å ha stands mm.».

Leder i Bydelsutvalget Anne Christine Kroepelien (H), ser frem til å møte mange folk på årets innholdsrike bydelsdager:

— Jeg ønsker at det på St. Hanshaugen skal være respekt for enkeltmennesker, mangfold og toleranse, og at bydelen skal legge til rette for fellesskap og møteplasser. Derfor arrangerer vi Sammen i Bydel St. Hanshaugen, med tilbud både for små og store, sier hun.

Foto: Don Reyes
Foto: Don Reyes

Dette er programmet

Torsdag 23. mai

Barnas Aktivitetsdag kl. 11.00 - 13.00 i St. Hanshaugen park. På St. Hanshaugen scene blir det dans og moro for de største barna i alle barnehagene i bydelen.

Aktiv Park kl. 14.00 - 18.00 i Kristparken, mellom Grubbegata og Møllergata på Hammersborg. Her blir det blant annet slakkline, bordtennis, turneringer, og nabolagsmiddag for små og store.

— Aktiv Park henger sammen med et aktivitetsprogram som vi skal ha nå i mai og juni, med aktiviteter i de ulike parkene. Det er et eget prosjekt, men Sammen i Bydel St. Hanshaugen og Aktiv Park gir en fin helhet. For eksempel skal vi skal ha buldring på Egerbergløkka med Kolsås klatreklubb og yoga i Stensparken i løpet av de to månedene, sier Fardal.

God stemning på Barnas Aktivitetsdag i 2017. Røris med fysio og ergo-terapeuter.<br />Foto: Ingrid Kristiane Fardal
God stemning på Barnas Aktivitetsdag i 2017. Røris med fysio og ergo-terapeuter.
Foto: Ingrid Kristiane Fardal

Fredag 24. mai

Seniorolympiade kl. 11.00 - 13.00 på Lovisenberg Omsorg+ i Lovisenberggata 5. Bydel St. Hanshaugen inviterer seniorene i bydelen til vafler, kaffe og aktiviteter i olympisk ånd. Her blir det både knebøy, rullatorløping bowling – og premier!

Haugenfestivalen & Gatematfest kl. 16.00 - 21.00 på toppen av Stensparken. God stemning, matsalg fra foodtrucks og bra musikk fra scenen. — Vi håper på en bra nabolagsfest, sier Fardal.

Festivalen er gratis og har ingen aldersgrense. Artister som PIKEKYSS, KVIKT OG HURTIG og PASHA er med og leverer leken og dansbar musikk. Følg med på videre artistslipp på Haugenfestivalen 2019 på Facebook og @Haugenfestsivalen på Instagram.

Haugenfestivalen arrangeres av ungdommer med tilknytning til Bydel St. Hanshaugen i prosjektet Ung Ambassadør. Festivalen ble arrangert for første gang i 2014 og startet i St. Hanshaugen park, men har de siste årene blitt arrangert i Stensparken, der det nye ungdomshuset i bydelen skal komme.

Foto: Don Reyes
Foto: Don Reyes

Lørdag 25. mai

Oppdag nabolaget kl 12.00 - 16.00 fra Knud Knudsens plass. Bli kjent med aktiviteter og organisasjoner som finnes i bydelen og i nabolaget ditt. Kanskje kan du bli kjent med naboen også?

— Oppdag nabolaget er nytt i år og henger sammen med at vi ønsker at alle disse dagene skal gi folk muligheten til å være mer aktive i nabolaget sitt, og å oppdage tilbud de kanskje ikke kjenner til. Vi har også blant annet planlagt en såkalt «speed friending», et lite stunt slik at folk kanskje tør å bli mer kjent med naboene sine, sier Fardal.

Det blir speedfriending kl. 13 og 15. med Nordic Vagabonds.

— Det sosiale fokuset er sentralt både denne og de andre dagene, og det handler selvfølgelig også om tilhørighet. Vi ligger sentrumsnært og er en del av Oslo by. Det kan være kjekt å føle at du også tilhører en bydel og et lokalsamfunn, sier hun.

Foto: Don Reyes
Foto: Don Reyes

Åpent for alle

Barnas Aktivitetsdag og Seniorolympiaden er for bydelens beboere, mens de andre arrangementene er åpent for alle.

Bydelen håper for eksempel på at ungdommer som bor i andre bydeler, men som går på skole i Bydel St. Hanshaugen, har lyst til å ta turen til Haugenfestivalen.

Følg med på Facebook-siden til Bydel St. Hanshaugen og Facebook-eventsiden Haugenfestivalen 2019 for oppdatert informasjon om de ulike arrangementene.