Annonsørinnhold

Galleri Thune stiller ut sterke og nære fotoer av artisten Tupac Shakur, tatt av verdenskjente Chi Modu

Publisert Sist oppdatert

Galleri Thune stiller nå ut fotoer av den legandariske hip hop-artisten Tupac Shakur i Norge og Oslo. I over 20 år har Tupac vært død, men folk sier han fremdeles lever.

Det er den amerikanske fotografen Chi Modu som stiller ut fotoene i utendørsgalleriet til Galleri Thune på Skøyen. Her kan folk se kjempestore fotoer av Tupac Shakur, som i årevis preget forsiden på magasiner som Rolling Stone og The Source.

Utstillingen dokumenterer Tupac og hiphop-miljøet på et nært og personlig hold. Fotograf Chi Modu har valgt å kalle utstillingen «Uncategorized».

– Folk vil alltid sette kunst og kunstnere inn i ryddige små bokser. Mitt arbeid passer ikke inn i en stereotyp, og heller ikke jeg. Jeg ønsket å skape noe som er motsatsen til å sette etiketter på alt. Jeg ser ikke dette som bare en utstilling. Jeg vil starte en bevegelse, sier han.

Utstillingen på Galleri Thune inkluderer fotoer av Snoop, Mike Tyson og B.I.G. Her av Snoop. Foto: Chi Modu
Utstillingen på Galleri Thune inkluderer fotoer av Snoop, Mike Tyson og B.I.G. Her av Snoop. Foto: Chi Modu

Henger hos Galleri Thune

Bildene er utstilt i passasjen utenfor Interfoto og Galleri Thune, i Drammensveien 130 på Skøyen. Modu har lett etter en måte å gjøre kunsten tilgjengelig for flere mennesker.

– Kunstverdenen har en tendens til å være veldig eksklusiv og full av hindringer for både kunstnere og publikum. Målet mitt er å gjøre kunsten mer inkluderende ved å gjøre slutt på gallerier og museer, bryte ned barrierer og bringe kunsten direkte til folket. Som graffiti, men lovlig.

I den ånden stiller galleriet ut bildene utendørs og tilgjengelige for publikum døgnet rundt. Galleri Thune ligger i Drammensveien 130 på Skøyen og drives av Interfoto og Featuring Spaces. Ny utstilling åpnet 9. september og holder åpent i høst.

https://www.youtube.com/watch?v=YOf5JQni9bQ