Bli med på noe historisk i Holmenkollen 08. – 10. mars

Verdens beste hoppjenter, med norske Maren Lundby i spissen, er for første gang med i RAW AIR-turneringen. Det aller første hoppet ser du i Holmenkollen 09. mars.

Publisert

Jentene er klare for sin RAW AIR-debut, etter to år hvor det kun har vært en turnering for herrer. At jentene nå skal delta er både utøverne og arrangørene av turneringen svært glade for.

RAW AIR er en norsk hoppturnering som finner sted fra 8.-17. mars. Dette er tredje året turneringen arrangeres, og det hele går av stabelen 8. mars med kvalifisering for herrer i Holmenkollen, og for jentene lørdag 9. mars.

Maren Lundby har utmerket seg med imponerende resultater det siste året. Foto: Christian Haukeli
Maren Lundby har utmerket seg med imponerende resultater det siste året. Foto: Christian Haukeli

Deretter vil turneringen fortsette med individuelle renn i Lillehammer, Granåsen og Vikersund. Det vil også være duket for lagkonkurranse både i Holmenkollen og Vikersund. Kvinnene har sin finale i Trondheim.

— Vi er veldig stolte

Publikummere fra hele verden kommer for å se kvinnene hoppe. Emile Nordskar, kommunikasjonssjef i arrangørselskapet Holmenkollen Skifestival, er stolt over å endelig kunne se jentene konkurrere i den storslåtte RAW AIR-turneringen.

– Dette er noe vi er veldig stolte av, og vi heier masse på hoppjentene. Det er supert at de nå har kommet med i turneringen, og vi ønsker selvsagt alle utøverne lykke til. Og så håper vi publikum kommer og heier dem frem, sier Nordskar.

Trenden viser nemlig at det er en økning i interesse for hoppjentene. Kanskje blir Maren Lundby og de andre hoppjentene større enn gutta om noen år?

Husk å sikre deg billetter til RAW AIR og se begge kjønn i aksjon i Holmenkollen fra 08. – 10. mars!