Annonsørinnhold

Harpreet Bansal. Foto: Matthis Kleeb
Harpreet Bansal. Foto: Matthis Kleeb

Spellemann-nominerte Harpreet Bansal og Kringkastingsorkesteret utforsker indisk raga

Velkommen til en av vårens nyskapende og spennende konserter, med Spellemann-nominerte Harpreet Bansal og Kringkastingsorkesteret, Norges mest genrefleksible orkester.

Publisert

Harpreet Bansal, komponist og fiolin
Vojtech Prochazka, harmonium
Sanskriti Shrestha, tablas
Birger Mistereggen, perkusjon

Hannu Koivula, dirigent

  • Harpreet Bansal/Ork, Jan Martin Smørdal & Jon Øivind Ness: Parvat (urfremføring)
  • Aram Khatsjaturjan: Suite fra Maskerade

Onsdag 26. februar kl. 19 er det tid for en meget spennende konsert i NRK Store Studio. Bestill billetter her.

Norsk-indiske Harpreet Bansal er en fremragende representant for den indiske klassiske musikken, og har høstet stor internasjonal anerkjennelse for sin dypt personlige tolkning av den indiske raga-tradisjonen.

I Harpreet Bansal Band har hun samlet et knippe av sine absolutte favorittmusikere, en fargerik og dynamisk blanding av sterke musikalske personligheter som tilfører ragaen nye dimensjoner med elementer fra bl.a. jazz, impro og persisk musikk.

Fra sin godt etablerte base i Norge, krysser hun musikalske genregrenser mer som en regel enn et unntak, og ble nominert i Åpen klasse (!) under siste Spellemann for albumet Samaya.

Utforsker ragaen med KORK

Det var bare et tidsspørsmål får hun måtte samarbeide med Kringkastingsorkesteret (KORK), Norges mest genrefleksible orkester.

"Parvat" er et helt nytt verk, komponert av Harpreet Bansal og arrangert for KORK av Jan Martin Smørdal. Tittelen betyr "fjell" på det gamle indiske språket sanskrit, og gjenspeiler Harpreets ønske om å utforske den indiske ragaens muligheter i stort format.

Harpreet er selv solist på fiolin, og deler scenen med et internasjonalt stjernelag av medmusikanter.

Billetter finner du her.

Powered by Labrador CMS