Annonsørinnhold

Trollmannen fra OZ er på vei til Oslo!
Trollmannen fra OZ er på vei til Oslo!

Trollmannen fra Oz besøker Oslo!

Trollmannen fra OZ er på vei til Oslo. Få med deg den storslåtte familiemusikalen på Chateu Neuf!

Publisert Sist oppdatert

Historien om Trollmannen fra Oz ble udødeliggjort da en ung Hollywood-diva ble bortført fra Kansas av en voldsom tornado og havnet i landet på den andre siden av regnbuen. 80 år senere fascinerer eventyret fortsatt og 2. februar har den endelig premiere på Chateau Neuf som en storslått familiemusikal.

Gjør deg klar til å bli bedre kjent med blant annet Dorothy Gale og hunden hennes Toto, fugleskremselet uten hjerne, blikkmannen uten hjerte, løven uten mot, den gode og den onde heksa – og selvsagt selveste trollmannen fra Oz.

Sofie Bjerketvedt, kjent fra TvNorges store Grease-produksjon (2008) i Spektrum, hvor hun vant rollen som Sandy, hopper inn i yndige Dorothys rubinrøde sko. På rollelisten for øvrig finner vi blant andre Janne Formoe, Hilde Lyrån, Tom Sterri, Sindre Postholm, Håvard Eikeseth, Alexander Langset og Per-Theodor Paulsen, og vi møter også hunden Moqi i rollen som Dorothys firbente venn Toto.

I tillegg møter vi 20 barneaktører fordelt på to lag fra Art musikal- og ballettskole og West End Studios. Forøvrig er det Mattias Carlsson og Martine Bakken Lundberg som står for regien og Alexander Langset som koreograferer. Londonbaserte Takis er scenograf og kostymedesigner og Matthew Reeve er musikalsk ansvarlig. Familiemusikalen produseres av StarWorks og Taran.

80-års jubileum

Lyman Frank Baum forfattet fortellingen «The Wonderful Wizard of Oz» allerede i 1900. Likevel kjenner mange kanskje historien best fra musikalfilmen, basert på boken, som kom ut i 1939.

Når «Trollmannen fra Oz» nok en gang settes opp på en norsk scene er det i jubileumsåret for spillefilmen med Judy Garland i hovedrollen. Den amerikanske filmdivaen var bare 17 år gammel da filmklassikeren – som skulle udødeliggjøre historien om trollmannen fra Oz og bidra til hennes eget store gjennombrudd som skuespiller –­­ nådde kinolerretet.

Mange kjenner Hilde Lyrån (t.v.) og Janne Formoe som mammaene til henholdsvis «Karsten» (Oliver Dahl) og «Petra» (Alba Ørbeck- Nilssen). Nå står de to sammen på scenen på Chateau Neuf som henholdsvis god og ond heks i «Trollmannen fra Oz».
Mange kjenner Hilde Lyrån (t.v.) og Janne Formoe som mammaene til henholdsvis «Karsten» (Oliver Dahl) og «Petra» (Alba Ørbeck- Nilssen). Nå står de to sammen på scenen på Chateau Neuf som henholdsvis god og ond heks i «Trollmannen fra Oz».

Ikoniske sko

«The Wizard of Oz» var en av verdens første fargefilmer og utmerket seg med koloritten som går over i farger fra sekvensene i sepiatoner som innleder filmen. Slik tydeliggjøres overgangen til Dorothys fargesterke fantasiverden på den andre siden av regnbuen.

De rubinrøde, glitrende, høyhælte skoene hovedrolleinnehaveren har på seg i filmen har brent seg fast i minnet til mange og blitt ikoniske. Den gule brosteinsveien, eller «The Yellow Brick Road» om du vil, er for øvrig inspirasjonen bak en av Elton Johns mest kjente låter, «Goodbye Yellow Brick Road».

Mange kjenner dessuten godt musikalfilmens signatursang «Over the Rainbow», opprinnelig framført av Judy Garland og senere tolket av flere kjente artister som Eva Cassidy, P!nk og Ariana Grande. Produsentene ville etter første visning av filmen fjerne sangen, noe de senere var glad for at de ikke gjorde da den vant Oscar.

Michael Jackson med Motown-versjon

At «Kongen av Pop», Michael Jackson, sammen med blant andre Diana Ross, i sin tid spilte inn en Motown-versjon av musikalen, «The Wiz», er kanskje ikke like kjent for alle. Og i 2013 lagde Walt Disneys Studios sin vri på den velkjente historien med spillefilmen «Oz the Great and Powerful», der flere kjente Hollywood-skuespillere besatte rollene.

Men i februar er det altså nok en gang norske skuespilleres tur til å ta steget over regnbuen på Majorstuens egen storstue, Chateau Neuf.