Annonsørinnhold

Vi som arrangør oppfordrer publikum til å ta alternative ruter til Kollen i år. Foto: Snorre Veggan
Vi som arrangør oppfordrer publikum til å ta alternative ruter til Kollen i år. Foto: Snorre Veggan

Enkleste vei til Kollen er på beina

Tusenvis av mennesker skal opp til Kollen lørdag 9. mars før 5-mila. For å unngå for mye trykk på T-banen, har vi funnet alternative ruter til sporty publikummerne som vil komme seg opp på en enkel måte.

Publisert Sist oppdatert

Startskuddet for 5-mila går allerede klokken 10.00 i år, så det gjelder å sette på vekkeklokka og beregne god tid. T-banene fra sentrum begynner å gå 06.30, og det vil ikke være mulig å ta t-banen lenger enn Holmenkollen stasjon. Dette er av hensyn til folks sikkerhet og er et tiltak vi som arrangøren har iverksatt sammen med Ruter og Sporveien.

Tiltaket vil maksimere kapasiteten til 14.000 reisende per time. Dersom du har tenkt deg opp til marka, så tar det ca. 40 minutter å gå opp fra Holmenkollen stasjon.

Selv om transporten er maksimert, er det snakk om store mengder mennesker som skal komme seg opp og ned fra Kollen, og ting vil ta tid. Vi som arrangør oppfordrer derfor publikum til å ta alternative ruter i marka. Under er en håndfull forslag med veibeskrivelser hentet ut fra Google Maps.

Gå fra Majorstuen

Én mulighet er å ta beina fatt og gå fra Majorstuen. Turen opp til Holmenkollen er 6 km og turen tar omkring 1,5 time hver vei. Se kartbeskrivelsen.

Gå fra Hovseter

Fra Hovseter tar det ca. 50 minutter opp til Kollen. 2,7 kilometer går veldig fort når du går sammen med idrettsglade publikummere som alle gleder seg den legendariske 5-mila. Se kartbeskrivelsen.

Gå fra Røa

Det går også an å komme seg til Røa, for så å gå fire kilometer opp til Holmenkollen. Denne turen tar ca. 60 minutter. Se kartbeskrivelsen.

Gå fra Bogstad

Fra Bogstad tar det 50 minutter å gå opp til arrangementet, og det er 3,4 kilometer. Veiv med flaggene på veien opp, syng nasjonalsangen og øv på heiarop, så blir turen kortere! Se kartbeskrivelsen.

Gå fra Smestad

Ta bussen eller bli kjørt til Smestad, og derfra tar det litt over en times tid opp til Kollen med fots. Se kartbeskrivelsen.

Gå på ski fra Sognsvann

Fra Sognsvann til Frognerseteren tar det ca. en time på ski og turen er på seks kilometer. Det er en del oppover fra Sognsvann, men hjem igjen får du til gjengjeld mye nedoverbakker. Det er langt mindre trykk på T-banen til og fra Sognsvann sammenlignet med Holmenkollen stasjon.

Husk å kjøpe billett på forhånd – da sparer du kø når du kommer til arenaen også. Det kan du gjøre her.

Raskeste vei tilbake til sentrum er å gå på beina hjem igjen. Ned fra marka kan du benytte alternative traseer mot sentrum – den beste veien er Kroken via Midtstuen.

Husk å følg skilting og anvisninger underveis og, ikke minst, ta vare på deg selv og andre.

Vi sees i Kollen!