Annonsørinnhold

Er bilen din over 30 år bør du være ekstra obs på å sjekke bremsene. Foto: NAF
Er bilen din over 30 år bør du være ekstra obs på å sjekke bremsene. Foto: NAF

Har du en bil som er eldre enn 30 år? Den 26. og 27. april gjennomfører NAF i Oslo bremsekontroll

Normalt blir bilens bremsevæske skiftet ved de faste serviceintervallene. Men på eldre biler kan det være slutt på automatisk kontroll. Da må sjåføren passe på selv.

Publisert

Tidligere teknisk sjef i Norges Automobilforbund (NAF), Svein Erik Moen, forteller at det har vært en del ulykker med eldre biler hvor bremsevæsken rett og slett har kokt og bremsene har blitt borte. Derfor vil NAF i Oslo hjelpe til med dette.

– En del av de eldre bilene er ikke inne på noen servicekontroller, heller ikke til periodisk kontroll. Derfor ønsker vi å unngå at man får problemer med bremsene, sier han.

Bremsevæsken koker

Moen forteller at eldre biler kan ende opp med kritisk lite bremsevæske. Om bremsevæsken koker, mister bilen bremsene totalt. Det er derfor viktig å følge opp bremsene på eldre biler med hensyn til pedaltrykk, bremsevirkning foran og bak og parkbrems.

– Tidligere, da vi hadde veipatruljer, traff vi av og til på forskremte sjåfører som hadde mistet bremsene, spesielt i bunnen av Sognefjellet. De trådte bremsepedalen i bunn, til ingen nytte. I gamle amerikanere er det i tillegg automatgir, og da får ikke sjåføren bremset noe særlig på giret heller.

NAF ønsker nå at flest mulig med biler eldre enn 30 år sjekker ut bremsene ved NAF-senteret på Økern i Eikenga 9. Der vil NAF-personalet ta bremseprøver, kjøre bilen opp på løftebukken og kontrollere bremseslanger og bremserør.

En billig forsikring

Testen er gratis for NAF-medlemmer og koster 295 kroner for ikke-medlemmer.

– Dette er en billig forsikring mot å miste bremsene på bilen. Vi gjør ikke dette for å tjene penger, men av rene sikkerhetsmessige årsaker, sier Svein Erik Moen.

Testen foregår på fredag 26. april fra kl 16:00 og på lørdag 27. april, fra kl 10:00 på lørdag. Det er en fordel å bestille time på forhånd.

NAF serverer også «NAFFLER», kaffe og byr på en hyggelig prat.

Illustrasjon: NAF
Illustrasjon: NAF
Powered by Labrador CMS