Kringkastingsorkesteret spiller en Grammy-vinner i Oslos fineste konsertsal

Bratsjkonserten til Jennifer Higdon ble kåret til beste klassiske verk på Grammy i fjor. Hør den bli spilt for første gang i Norge av KORK og Norges råeste bratsjist, Eivind Ringstad. Du har muligheten til å si: «Jeg var der!»

Publisert

Kringkastingsorkesteret (KORK) inntar Universitetets aula onsdag 10. april.

Eivind Ringstad skapte sensasjon da han som første nordmann klarte å gå helt til topps i Eurovisjonens konkurranse for unge musikere i 2012. Siden den gangen har han befestet sin posisjon som en av våre aller beste. Nå skal han spille amerikansk musikk med KORK.

Kringkastingsorkesteret spiller med Eivind Holstmark Ringstad. Foto: KORK
Kringkastingsorkesteret spiller med Eivind Holstmark Ringstad. Foto: KORK

Kringkastingsorkestrets sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya har verden som sin arbeidsplass og har samarbeidet mye med Jennifer Higdon, elsket for sin melodiske og klangrike musikk.

Bratsjkonserten ga Jennifer Higdon en Grammy Award i 2018 for beste klassiske samtidsverk (hennes andre Grammy!). Nå spilles konserten for første gang i Norge, og du har muligheten til å si: «Jeg var der!»

Naturidyll med Beethoven

Hele konserten blir sendt direkte på radio og produseres for TV, og KORK stiller også opp med musikk av selveste Ludwig van Beethoven. «Jeg elsker trær mer enn mennesker» sa Ludwig, og kanskje følte han seg mer hjemme i naturen enn som sosialt midtpunkt.

Hans sjette symfoni med tilnavnet «Pastorale», (som betyr landlig), er beskrivende som en film, der Beethoven maler frem naturidyll, bondeliv og heftig storm: Men mest av alt er det genial symfonisk musikk, nyskapende for sin tid.

Om ikke dette var fest nok, drar KORK til med en ekte Karnevalsouverture av melodimesteren Antonin Dvorak.

Det du trenger å vite

Bli med til Oslos fineste konsertsal, hvor Edvard Munchs fantastiske veggmalerier nesten er verdt turen alene.

Hvor og når: Universitetets aula onsdag 10. april kl. 19.00
Billetter:Kjøp billetter her

Dirigent: Miguel Harth-Bedoya
Bratsj: Eivind Holtsmark Ringstad

Fremføringer:
Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 6, «Pastorale»
Jennifer Higdon: Bratsjkonsert (Norgespremiere)
Antonín Dvořák: Karneval-ouverture