House of Sound fremføres for første gang

En urfremføring gir en helt egen følelse, for første gang å få høre de innerste musikalske tankene til en komponist. 8. mai får du muligheten med urfremføringen av orkesterstykket House of Sound, i Norges eldste og fineste studio.

Publisert

Bli med på urfremføring med Nils Henrik Asheim og KORK (Kringkastingsorkesteret) i Store studio.

Noen klassiske verk er ikoniske. «Alle» kjenner de fire første tonene (ta-ta-ta-taaaa) i Beethovens Skjebnesymfoni. Én gang var denne musikken helt ny, og en håndfull mennesker fikk være med på det historiske øyeblikket da musikken ble spilt for aller første gang, kanskje uten å vite hvor stort det var.

Nils Henrik Asheim skal fremføre sitt eget orkesterstykke, House of Sound, for aller første gang. Foto: Emile Ashley
Nils Henrik Asheim skal fremføre sitt eget orkesterstykke, House of Sound, for aller første gang. Foto: Emile Ashley

Det er nemlig en helt egen følelse å få være med på en urfremføring, for første gang å få høre de innerste musikalske tankene til en komponist.

Komponisten denne gangen er ikke bare god, han er garantert én av de mest sprelske og allsidige musikantene vi har. Nils Henrik Asheim er en villmann på orgelkrakken når han improviserer, spiller balkanmusikk og barokk og komponerer i mange sjangre. Og nå med et helt nytt orkesterstykke til svært dyktige KORK.

KORK har med seg dirigent Peter Szilvay og pianosolist Sveinung Bjelland.

Tidenes bursdagsgave?

Kvelden byr på enda flere godbiter.

Pappa Dmitrij Sjostakovitsj ga Pianokonsert nr. 2 i bursdagsgave til sønnen Maxim. Bare den hypervakre 2. satsen er verdt turen alene.

Og har du slitt noen timer på pianokrakken, har du kanskje spilt noe fra Kinderszenen av Schumann. Verdens fineste pianomusikk får du både i originalversjon og i Szilvays orkesterarrangement.

Alt skjer i Store studio, Norges eldste og fineste studio, hvor du sitter tett på KORK-musikerne. Uformell stemning og intense musikkopplevelser i verneverdig arkitektur!

Program

NRK Store studio onsdag 8. mai kl. 19.00
Peter Szilvay, dirigent - Sveinung Bjelland, piano

  • Witold Lutosławski: Mala-suite
  • Nils Henrik Asheim: House of Sound (urfremføring)
  • Dmitrij Sjostakovitsj: Pianokonsert nr. 2
  • Robert Schumann/Arr: Peter Szilvay: Kinderszenen