Annonsørinnhold

Sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya skal spille Norges aller første symfoni.
Sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya skal spille Norges aller første symfoni.

KORK spiller Norges første symfoni fra 1861. For aller første gang

Torsdag 14. november fortsetter sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya i KORK sin innsats for den norske kulturarven. For første gang står Norges første symfoni, Otto Winter-Hjelms Symfoni nr. 1 fra 1861, på programmet.

Publisert Sist oppdatert

Symfonien i Store Studio på Marienlyst skal i tillegg spilles inn på plate for første gang (nr. 2 spilte KORK inn i forrige sesong).

 • Kjøp billetter til konserten her.

Otto Winter-Hjelms Symfoni nr. 1 ble altså skrevet så tidlig som 1861 (da Grieg bare var 18 år) og regnes også som Norges første symfoni.

Otto Winter Hjelm i cirka 1860-1870. Foto: Oslo Museum
Otto Winter Hjelm i cirka 1860-1870. Foto: Oslo Museum

I tillegg til sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya, har KORK har besøk av en av sine favoritter. Håvard Gimse er i en egen klasse blant norske pianister. Det er få, om noen, som innehar en slik erfaring og bredde og med en tilsvarende merittliste som konsertmusiker og plateartist.

Sofistikert

Gimse har alltid vært en eksponent for det nyanserte og sofistikerte i sin musisering, en som vet å sette de minste musikalske elementer inn i sin rette plass i store musikalske byggverk, i tillegg til å inneha en elegant og musikantisk spirit, som skapt for en av Mozarts mesterlige pianokonserter.

Konserten feies i gang med spanske inspirasjoner av den russiske komponisten Rimskij-Korsakov. Spansk folkemusikk pleier å være fengende nok i seg selv, men her forsterkes fargeprakten enda mer av en av musikkhistoriens store orkesterekvilibrister.

Praktiske detaljer

 • Hvor: NRK Store studio torsdag 14. november kl. 19.00
  Hvem: Miguel Harth-Bedoya, dirigent
  Håvard Gimse, piano
  Nikolaj Rimskij-Korsakov, Capriccio espagnol
 • Hva: Otto Winter-Hjelm: Symfoni nr. 1
  Wolfgang Amadeus Mozart: Pianokonsert nr. 17
 • Billetter kjøper du her!