Annonsørinnhold

Parken ved Skur 13 sett Aker bryggesiden. Foto: Trude Thingelstad
Parken ved Skur 13 sett Aker bryggesiden. Foto: Trude Thingelstad

Oslo Havn søker aktør med gode ideer til park ved Skur 13

– Vi søker aktører med gode ideer til aktivitet i en 500 kvadratmeter stor park, ved siden av populære Skur 13 (Pushwagnerskuret), sier eiendomssjefen i Oslo Havn, Åsa Nes.

Publisert Sist oppdatert

Populære områder som Tjuvholmen og Aker brygge er nærmeste naboer. Skate- og aktivitetshallen Skur 13 har mer enn 50 000 besøkende i året. Havnepromenaden går rett forbi, og det er kort vei til offentlig kollektivtransport.

Nå ønsker Oslo Havn å utnytte arealet øst for Skur 13 bedre enn i dag. Fristen for aktuelle aktører til å melde seg er 14. mars.

– Vi ønsker folkeliv på havnepromenaden og å gi Oslos befolkning en ny park med aktiviteter som kan stå ferdig i miljøhovedstadsåret. Parken skal fylles med innhold som kan passe ulike grupper og bidra positivt i nærområdet. Vi ønsker en leietaker som kan bidra med et nytt og spennende tilbud, sier eiendomsdirektør i Oslo Havn, Åsa Nes.

Kart over pocketparken ved Skur 13. Illustrasjon. Oslo Havn
Kart over pocketparken ved Skur 13. Illustrasjon. Oslo Havn

Internasjonal trend

Å utnytte midlertidige arealer er en internasjonal trend, og danskene har gjort det samme ved siden av operaen i København, med populære Copenhagen Street Food.

– Vi er svært fornøyde med nykomlingene Vippa og Salt og ønsker at havnepromenaden skal fortsette å forandre seg. Nye aktiviteter skaper mangfold som vi håper gir publikum positive overraskelser, sier Åsa Nes.

Parken er på ca 500 brutto kvadratmeter og ble ferdigstilt i juni 2018. Tomten består i dag av en stor treplatting, møblert med trær og benker. På plattingen står det et 62 m2 stort containerhus som i dag fungerer som kontor, også kalt «Myggen». Containerhuset og plattingen åpner opp for nye publikumsrettede aktiviteter.

Panoramabilde av parken fra sjøsiden. Foto: Trude Thingelstad
Panoramabilde av parken fra sjøsiden. Foto: Trude Thingelstad

Vil vare i fire år

Leieforholdet er midlertidig fra våren 2019 og begrenset oppad til fire år, inntil Oslo kommune bygger noe annet på tomta.

Arealet er å anse som rå-areal. Leietaker må selv sørge for nødvendig infrastruktur og eventuelle tillatelser, herunder omreguleringer hvis nødvending. Vann og strøm er allerede etablert på tomten. Vi søker etter leietaker som:

  • Har et innovativt konsept som aktiviserer området.
  • Bygger opp om og bidrar til at fremtidig byutvikling av Filipstad blir kjent.
  • Har fokus på estetikk og miljø.
  • Har fokus på en annerledes møteplass for byens befolkning, gjerne med tilbud mot barn og unge.

Unge og miljø vektlegges

– Havnepromenaden er i stor grad rettet mot voksne. Derfor synes jeg det ville være flott om det nye konseptet kunne fenge barn og unge, sier eiendomsdirektør Nes. Men også forslag som støtter opp om Miljøhovedstadsåret vil bli vurdert som positivt.

Interessert? Ta kontakt med [email protected] eller [email protected]