Annonsørinnhold

Daglig leder Erika Gisslar og assisterende leder Finn Strømstad på Oslo Bar & Bowling viser frem en av tre splitter nye barene. Foto: Thor Christofer Brøgger Langfeldt
Daglig leder Erika Gisslar og assisterende leder Finn Strømstad på Oslo Bar & Bowling viser frem en av tre splitter nye barene. Foto: Thor Christofer Brøgger Langfeldt

«Nye» Oslo Bar & Bowling har fått shuffleboard, tre barer, og matservering

Etter to års oppussing fremstår Oslo Bar & Bowling i Torggata Bad i lekker og utvidet ny drakt. Her kan du bowle, spille shuffleboard og biljard, spise mat, og teste hele tre ulike barer.

Publisert Sist oppdatert

Oslo Bar & Bowling, som holder til i Torggata 16 i kjelleren på Torggata Bad, er en ekte kulturinstitusjon som har gledet store og små helt siden midten på 1980-tallet. Det er ingen liten bragd i Oslos døgnfluepregede utelivsbransje. Dagens eiere har holdt det gående siden 2002.

Den siste tiden har de fått et betydelig løft takket være en omfattende, toårig oppussing. Etter oppussingen tilbyr de et ambisiøst aktivitetstilbud med 12 bowlingbaner, fem shuffleboards, fem biljardbord, eget kjøkken, og tre barer.

En bowler klar for innsats på Oslo Bar & Bowling. Foto: Thor Christofer Brøgger Langfeldt
En bowler klar for innsats på Oslo Bar & Bowling. Foto: Thor Christofer Brøgger Langfeldt

Kjøkkenet tilbyr selvlagd pizza, i tillegg til nachos og tapas, mens to av barene fokuserer særlig på spesialøl, og den tredje baren på drinker og cocktails. En ny lounge med plass til 75 mennesker har åpnet, og en ny resepsjon er bygget. Shuffleboardene har fått en del av lokalet hvor det var en mindre lounge før.

Hele Oslo Bar & Bowling fremstår som stilig, fresht og romslig, med flere ulike soner og kroker hvor man kan more og hygge seg med venner, familie, og kolleger.

Barnefamilier, fest og kjærlighet

På dagtid både i ukedagene og helgene er Oslo Bar & Bowling spesielt godt besøkt av barnefamilier, skoler og barnebursdager, men også vennegjenger og kjærestepar.

Det er mange soner og kroker på Oslo Bar & Bowling hvor man kan hygge seg og spille spill. Foto: Thor Christofer Brøgger Langfeldt
Det er mange soner og kroker på Oslo Bar & Bowling hvor man kan hygge seg og spille spill. Foto: Thor Christofer Brøgger Langfeldt

På kveldstid fra klokken 18 (noen ganger 20) er det 20-års grense. Da blir Oslo Bar & Bowling mer som et utested med mange aktiviteter, særlig i helgene. I tillegg har veldig mange firmaer kick-off og julebord her, og dette er et selvskrevet sted for utdrikkingslag.

— Det er viktig for oss at vi skal passe til alle målgrupper. Det er litt artig å se at små unger kommer med mamma, pappa og besteforeldrene på dagen, så dukker det opp firmaer eller vennegjenger på kvelden. Det er like mye trøkk her på dagtid og på kveldstid i helgene. Klientellet er bare forskjellig, og alle er viktige for oss, sier Erika Gisslar, daglig leder på Oslo Bar & Bowling.

Det er mulig å droppe inn eller bestille i forveien.

Erika Gisslar, daglig leder på Oslo Bar & Bowling. Foto: Thor Langfeldt
Erika Gisslar, daglig leder på Oslo Bar & Bowling. Foto: Thor Langfeldt

— Mye mer enn en vanlig bowlinghall

— Vi tenker at vi er mye mer enn en vanlig bowlinghall, med utrolig mye mer å tilby. Det var viktig for oss å fornye oss. Det skjer mye spennende rundt oss også, som gjør at vi vil utvikle oss og ha et utvidet og mer sofistikert konsept for kundene, sier assisterende leder Finn Strømstad.

Oslo Bar & Bowling holder altså til i kjelleren på det store bygget som på folkemunne fortsatt kalles Torggata Bad, på grunn av det offentlige badet som holdt til der for lenge siden. Faktisk skal bassenget ha vært der bowlingbanene er nå.

Tidligere i år åpnet Oslos nyeste mathall, Oslo Street Food, opp trappa, i delen av bygget ut mot Arbeidersamfunnets plass. Oslo Street Food har blitt voldsomt populær på kort tid, og har i seg selv trukket mange nye mennesker til strøket.

Ellers i bygget finner man populære Rockefeller, John Dee, Åpen Scene og Tilt. Også kvartalet ved Youngstorget noen meter unna har fått mange nye, spennende steder.

— Jeg vil skryte litt av nabolaget her. Det har blitt urolig mye bra i bygget som vi er i, og vi er stolte og takknemlige for å få være med på løftet. Det som har skjedd her og i hele nærområdet er positivt for alle. Vi merker at det kommer masse folk til bygget, mens Torggata og Youngstorget har blitt veldig trafikkert både på dagtid og nattestid, sier Strømstad.

Oslo Bar & Bowling har fått hele fem shuffleboard. Foto: Tarjei Kidd Olsen
Oslo Bar & Bowling har fått hele fem shuffleboard. Foto: Tarjei Kidd Olsen

Ekstrem forvandling

Oslo Bar & Bowling har altså fått en kraftig ansiktsløfting og utvidet tilbud. Selve planleggingsfasen begynte for hele tre år siden, mens gjennomføringen av oppussingen har tatt to år.

— Oppussingen begynte med at vi fikk Bushwick bar-lokalet til Rockefeller og lagde en lounge der. Men den hadde egentlig litt for lite plass, så vi flyttet loungen under trappa, hvor det er plass til 75 personer som kan sitte og spise, drikke og kose seg. Det er veldig stort å ha fått større kapasitet, for vi satser veldig på firmaarrangementer med mat, drikke og aktiviteter, sier Strømstad.

Oslo Bar & Bowling har fått på plass denne flotte loungen, med plass til 75 mennesker. Foto: Thor Christofer Brøgger Langfeldt
Oslo Bar & Bowling har fått på plass denne flotte loungen, med plass til 75 mennesker. Foto: Thor Christofer Brøgger Langfeldt

— Samtidig har den gamle loungen blitt shuffleboard-avdeling, med egen bar, toaletter og et handikaptoalett. De fem shuffleboardene gir oss veldig mange nye muligheter. Og å gå fra en til tre barer er kundevennlig for å si det sånn, med kortere vei å gå, mindre kø og større utvalg. Vi har blitt et sted hvor du kan få gjort veldig mye forskjellig. Ikke bare bowling, men shuffleboard eller biljard, samtidig som du spiser eller tar deg en drink sammen med følget ditt, sier han.

Sofistikert og moderne bar

— Barsjefen vår er veldig flink, legger daglig leder Gisslar til. — Hun jobber hardt med å oppdatere menyen flere ganger i året, og legger mye tid i å komme frem til spennende nye drinker som man ikke finner overalt. En miks av veldig populære drinker, sjeldne drinker, og våre egne husets drinker som vi prøver ut, forklarer hun.

Her er det mye spennende å prøve ut. Foto: Thor Christofer Brøgger Langfeldt
Her er det mye spennende å prøve ut. Foto: Thor Christofer Brøgger Langfeldt

— I tillegg holder hun seg oppdatert på hva som er populært og spennende innen spesialøl. Vi kan få tak i et ølfat som man ikke får andre steder, og da kommer ølentusiaster hit for å prøve.  Så vi prøver alltid å være høyaktuelle der. Før var det veldig mye mer vanlig øl, og så gradvis har vi utviklet konseptet og fått veldig mye spennende å tilby, og det har vi fått mange positive reaksjoner på, sier Gisslar.

Flott nytt bowlingområde

Selve bowlingområdet har blant annet fått nye sittegrupper som gjør at man sitter utrolig godt, og er lag ut slik at bowlingen blir en sosial og gøy opplevelse. Alle banene har i tillegg mulighet for gjerde foran rennene, for å gjøre banene mer barnevennlige. Og som resten av lokalet har bowlingområdet blitt veldig stilig, takket være oppussingen, som ble planlagt av en interiørdesigner.

— Det har i det hele tatt blitt veldig mye bedre her både for ansatte, kunder og vakter. Mye mer oversiktlig og bedre plass. Vi er stolte av å jobbe her, og vi har blitt en større bedrift med mange flere ansatte, sier Strømstad.

— Det var såpass mye å gjøre her og lokalet er såpass stort, at vi ikke er ferdige med ombyggingen ennå. Det er fortsatt mye som skal skje. Nå har vi kommet i mål med mange av de store tingene som var planlagte, og nå som vi er fornøyde med resultatet av de planene begynner jobben med å se hvordan vi kan gjøre tilbudet og lokalene enda bedre. Generelt sett kommer vi aldri til å si oss helt fornøyde, og er alltid på jakt etter nye ting vi kan forbedre, sier han.

Du finner nettsiden til Oslo Bar & Bowling her.

Foto: Thor Christofer Brøgger Langfeldt
Foto: Thor Christofer Brøgger Langfeldt