Annonsørinnhold

Bare Egil Band synger om John Dee - på John Dee. Foto: Thor Langfeldt
Bare Egil Band synger om John Dee - på John Dee. Foto: Thor Langfeldt

Rock deg svett i mørket på John Dee

Populære John Dee dyrker klubbkonserten. -- Jeg foretrekker når som helst konsert på en mørk og svett klubb en kald vinterdag, fremfor en stor og folksom festival i sommersola.

Publisert Sist oppdatert

I oktober 1997 åpnet John Dee dørene i Torggata 16, midt i sentrum. I de 22 etterfølgende årene har de konsekvent levert intime, nære og intense konsertopplevelser av høy kaliber til henrykte, mer eller mindre svette publikummere.

John Dee har holdt koken siden 1997. Foto: Thor Langfeldt
John Dee har holdt koken siden 1997. Foto: Thor Langfeldt

John Dee er en intim og fin scene, der du stort sett alltid ser bra, og hvor lyden er bra uansett hvor i lokalet du befinner deg. Her treffer du alle mulige folk. De har en sjangeruavhengig musikkprofil, og klientellet styres i stor grad av det som skjer på scenen.

John Dee

John Dee er en konsertperle i Torggata 16, midt i Oslo sentrum. Det er en stayer i Oslos utelivscene og har holdt koken helt siden 1997. John Dee respekteres som en av de kuleste stedene å dra på konsert i byen og leverer varene uke etter uke.

Åpningstid: Dørene åpner en time eller to før konsertstart, gjerne klokken 19 eller 20.

Aldersgrense: 18-årsgrense på konsert, mens rene klubbkonsepter har 20-årsgrense.

De har likevel en overvekt av rock- og poprelaterte artister. John Dee er en viktig scene for lokale band å vise seg frem på. Samtidig er det mange store internasjonale stjerner som startet her, som for eksempel Muse, Bon Iver, Queens Of The Stone Age, Father John Misty, Mastodon, Sufjan Stevens og Kent.

God stemning på John Dee. Foto: Thor Langfeldt
God stemning på John Dee. Foto: Thor Langfeldt

Konsertveteran

— Vi feiret 20-årsjubileum for John Dee i 2017. Den får fort et slags lillebror-stempel opp mot Rockefeller, men den begynner å bli litt av en veteran i musikkbransjen selv, også. Det er ikke mange klubber som har levd like lenge og hatt like mange konserter her til lands, påpeker John Dees Rune Valle Tangen.

Rune Valle Tangen er markedsansvarlig i Auditorium, firmaet bak både John Dee, Rockefeller og Sentrum Scene.

Lokalene til John Dee er integrert med Rockefeller, selv om det til daglig drives som to ulike steder. Lokalene er mer intime enn Rockefeller, til tross for en kapasitet på inntil 400 ved konsertene og klubbkveldene som arrangeres der.

Det handler om musikken

Selv om jobben til Rune Valle Tangen går ut på å promotere John Dee, og selv om alle tre Auditorium-steder er solide bærebjelker i Oslos uteliv, har John Dee et eget spesielt sted i hjertet hans.

Iskald øl fra tap med vennene. Da er livet herlig. Foto: Thor Langfeldt
Iskald øl fra tap med vennene. Da er livet herlig. Foto: Thor Langfeldt

— Personlig er John Dee en av mine absolutte favorittscener, her liker jeg både å sjekke ut nye og gjerne ukjente band, samt å oppleve dem litt tett på. Jeg foretrekker når som helst konsert på en mørk og svett klubb en kald vinterdag, fremfor en stor og folksom festival i sommersola. John Dee er en klassisk «kjellerklubb», uten mye fancy finesse – akkurat som det skal være, sier han.

Og det er musikken og fantastiske konserter John Dee handler om, ikke fancy cocktails. — Også vi merker kravene til et større utvalg i baren blant publikum, men hos oss kommer folk først og fremst for musikken, dernest for serveringen, sier Tangen.

Elektrisk stemning

— Hva er dine beste konsertminner fra John Dee, og hvordan er atmosfæren på en John Dee-konsert?

Divine Comedy en gang på 90-tallet var stort. Her kommer man tett inn på bandene, og stemningen på en rockekonsert kan være elektrisk. Samtidig er det så lite og intimt at det også er godt egnet for rene lyttekonserter, sier Tangen.

John Dee er et av byens mest populære konsertsteder. Foto: Thor Langfeldt
John Dee er et av byens mest populære konsertsteder. Foto: Thor Langfeldt

— Tidligere i år så jeg Jessica Pratt her, som er den kanskje stilleste konserten jeg har vært på. Hun nærmest hvisket inn i mikrofonen, og det var såvidt fingrene berørte kassegitaren. Men publikum var stille og du kunne høre den berømmelige knappenåla falle. En av årets mest magiske konserter så langt, sier han.