Annonsørinnhold

Jobbsjansen hjalp meg på mange måter, forteller Håkon Nystad, som trengte hjelp for å komme seg videre. Foto: Vålerenga samfunn
Jobbsjansen hjalp meg på mange måter, forteller Håkon Nystad, som trengte hjelp for å komme seg videre. Foto: Vålerenga samfunn

Håkon gikk fra arbeidstrening hos Jobbsjansen til å bli butikksjef. Nå kan også du melde deg på

Håkon Nystad (27) deltok på Jobbsjansen i 2014 og fikk jobb på Kiwi etter arbeidstreningsprogrammet. I dag er han assisterende butikksjef på Kiwi Røa og er på vei over til en annen Kiwi-butikk som butikksjef.

Publisert

Håkon husker den første dagen på Jobbsjansen i 2014 godt. Han var spent og stolt over at han hadde fått muligheten til å delta i programmet.

På den tiden var han 21 år gammel, og hadde bodd i utlandet de siste 10 årene. Alternativet til å begynne å jobbe var derfor fem år med skole, noe han ikke var motivert til. Den norske kulturen og systemene var uvant, annerledes og kunne være vanskelig å forstå.

– Det er ikke så lett å søke jobb, og det hjelper med hjelp, sier Håkon mens han snakker om tiden før han deltok på Jobbsjansen.

Tiden i Jobbsjansen

Håkon ser tilbake på tiden han hadde i Jobbsjansen som lærerik og gøy. Han sier at han ikke var den mest utadvendte typen, men heller en mer stille ung mann.

– Jobbsjansen hjalp meg på mange måter. Det fikk meg inn i gode rutiner – jeg sluttet å røyke og begynte å trene på morgenen før kurs. Det som er så bra med Jobbsjansen, er at dere går gjennom alt og følger opp hver enkelt tett. Det var også veldig positivt at vi var en gruppe som pushet hverandre, sier han.

Video: Vålerenga Samfunn

Tar imot Jobbsjansen-kandidater

Håkon har som arbeidsgiver tatt imot mange Jobbsjansen-kandidater siden han begynte i Kiwi, og tar kontakt med Vålerenga Samfunn hvert halvår for å høre om det er noen aktuelle kandidater til praksis i hans butikk.

– Jeg syns det er kult å ta imot Jobbsjansen-kandidater og kommer til å fortsette med det. Jeg blir veldig stolt av å se kandidater jeg har lært opp komme seg et steg videre, sier Håkon.

Kunne du, eller kjenner du noen som kunne tenke seg å delta i Jobbsjansen? Meld deg på her.

Spørsmål? Kontakt prosjektleder Maren Vik Edvardsen på mobil 93607399 eller mail [email protected]

Powered by Labrador CMS