Annonse

— Jeg var nesten helt skallet, og etter åtte år med redusert selvtillit og mye research, bestemte jeg meg for å gjøre noe med det, sier Nick.
— Jeg var nesten helt skallet, og etter åtte år med redusert selvtillit og mye research, bestemte jeg meg for å gjøre noe med det, sier Nick.

Nick valgte hårtransplantasjon i Norge: – Glad jeg gjorde god research

Det tok Nick åtte år fra han ble bevisst på hårtapet til han valgte å gjøre noe med det. Etter nøye vekting av alternativene falt valget på Skandinavisk Hårinstitutt. Det er han takknemlig for i dag.

Håravfall er noe de fleste menn opplever før eller siden og kan være en utfordring som påvirker selvtilliten hos noen. 

Det var slik Nick følte det da han studerte til eksamen, og faren fleipet med at han begynte å bli tynn i toppen. Det satt en støkk i Nick, og i stedet for å lese videre til eksamen begynte han å undersøke hvordan han skulle få tilbake sin falmende manke.

— Jeg var nesten helt skallet, og etter åtte år med redusert selvtillit og mye research, bestemte jeg meg for å gjøre noe med det.

Ville unngå skrekkhistorie

Nick undersøkte lenge ulike muligheter både i USA, Tyrkia og Norge.

— Det er mange skrekkhistorier fra tyrkiske hårtransplantasjoner der arr og andre problemer oppstår i etterkant av behandlingen, samtidig som at oppfølgingen og sikkerheten rundt behandling er strengere i Norge.

Valget falt til slutt på Skandinavisk Hårinstitutt på Frogner i Oslo.

— Jeg fikk et veldig godt inntrykk på den innledende konsultasjonen, og sammen la vi en plan for hele prosedyren. I tillegg har de veldig fine lokaler, en suite man kan slappe av i før, under og etter behandling, med kjøkken og uteområde. De gjør en god jobb for å sørge for at du er komfortabel og trygg gjennom hele prosessen. Du kan også alltid stille spørsmål hvis det er noe du lurer på. Du får en egen lege du er i kontakt med hver dag, slik at du alltid blir ivaretatt.

Tålmodighet er en dyd

Nick fikk behandling med det som heter FUE-hårtransplantasjon (Follicular Unit Excision) og PRP-behandling (Platelet-Rich Plasma). FUE er en form for hårtransplantasjon der ett og ett hårstrå tas fra et donorområde og transplanteres til området uten hår. 

PRP-behandling er en form for behandling der ens eget blod sentrifugeres slik at blodplasma som bidrar til å stimulere hårvekst separeres, og dermed kan sprøytes inn i ønskede områder.

Resultatene av transplantasjonen begynte å bli synlige etter tre eller fire måneder, men det tok tid før det endelige resultatet ble oppnådd.

Smertefri behandling

Før selve hårtransplantasjonen begynner får du lokalbedøvelse slik at du ikke skal kjenne noe under prosedyren. 

Nick forteller at selve behandlingen var smertefri ettersom han fikk bedøvelse, men opplevde litt sårhet og hevelse i de transplanterte områdene rett etter transplantasjonen. Alt i alt opplevde han ikke at behandlingen var smertefull, men at behandlingen alt i alt ikke var smertefull.

Hvordan har behandlingen påvirket din profesjonelle eller personlige livsstil?

— Hårtransplantasjonen har påvirket både mitt profesjonelle og personlige liv. Selv om jeg gjerne skulle sagt at jeg var like profesjonell og personlig før jeg begynte å miste håret mitt, har jeg nå fått økt selvtillit i visse situasjoner.

Hvor mye koster hårtransplantasjon?

Kostnaden for hele prosessen, inkludert hårtransplantasjon, PRP-behandling og kontinuerlige samtaler med legen etter transplantasjonen, var på 75 000 kroner.

— Selv om det var en betydelig investering, var det absolutt verdt det. Jeg er ekstremt fornøyd med resultatet. Jobben de gjorde var utmerket, og resultatet ser veldig naturlig ut.

Nick forteller også at mange av hans venner som ser at de blir tynnere i luggen nå, vurderer å gjøre en hårtransplantasjon etter å ha sett hans resultat.

Gjør research!

— For de som vurderer en hårtransplantasjon, vil jeg gi følgende råd: research er viktig! Finn en anerkjent klinikk med erfarne leger. Vær ærlig med deg selv og legen din om forventningene dine. Resultatene tar tid og det er en investering. Følg rådene etter operasjonen og hold kontakt med legen din for å sikre at alt går bra. Og ikke gjennomfør hårtransplantasjon om sommeren.

Årsaken til at man ikke bør ta hårtransplantasjon om sommeren er at hodebunnen er sårbar mot varme solstråler rett etter inngrepet.

Om Skandinavisk Hårinstitutt

Skandinavisk Hårinstitutt er en norsk klinikk som tilbyr hårtransplantasjon, skjeggtransplantasjon og øyenbrynstransplantasjon. 

Legene på klinikken har utført over 12 000 hårtransplantasjoner til sammen og benytter de mest moderne metodene innen hårtransplantasjon. 

Med en erfaren hudlege som er spesialist innen dermatologi får du vite hvilken behandling som egner seg for deg på konsultasjon.

Powered by Labrador CMS