Bydel Frogner informerer

Leserne oppfordres til å bruke QR-kodene man finner i flere av bydel Frogners parker og grøntområder, som her på Vestkanttorget. Den tar deg til en spørreundersøkelse om bydelens grønne områder. Her ser vi Jonas Tønnessen, Daniel Øyhovden, Marie Anne Dam-Nielsen, og Natalia Jankowska i UngJobb i bydel Frogner, sammen med Andre K. Goes og Nammam Mustafa fra bydelens seksjon for nærmiljø.

Bli med på å utvikle Bydel Frogners grøntområder

Bydel Frogner har stort fokus på parker og grøntområder i sommer. Spørreundersøkelser, innbyggerinvolvering og fotoutstilling er noen stikkord for hva som foregår. Bli med å påvirke!

Publisert

I flere av parkene og grøntområdene er det satt ut skilt med QR-koder. Kodene tar deg rett inn til en spørreundersøkelse.

Bydel Frogner deltar i Oslo kommunes Oslotrær, og ønsker derfor innspill fra innbyggerne om hva de ønsker seg i grøntområdene.

— Undersøkelsen er anonym og kun retningsgivende. Det er ingen konkrete planer nå, sier Nammam Mustafa fra seksjon nærmiljø.

— Men vi trenger inntrykk og innspill til fremtidig planlegging. Det gjør det enklere for oss å være konkrete når vi søker midler til utvikling av grøntområdene.

Undersøkelsen er laget av seksjon for nærmiljø, som har ansvar for utvikling og noe vedlikehold av utearealer i bydelen.

Sommerjobb-ungdom hjelper til

Mustafa har alliert seg med fire ungdommer fra Ungjobb-prosjektet i bydelen, som skal være til stede i parkene i sommer for å assistere med QR-koder og snakke med folk om undersøkelsen.

Ungjobberne Jonas Tønnessen, Daniel Øyhovden, Marie Anne Dam-Nielsen, og Natalia Jankowska startet sommerjobben sin på Vestkanttorget onsdag den 7. juli, under avdukingen av den nye fotoutstillingen der. De gleder seg til å sirkulere i parkene i sommer for å snakke med folk.

Spørreundersøkelsen består av 14 spørsmål og er anonym.

QR-koden på Vestkanttorget.

Fotoutstilling om bydelens grønne områder

Bymuseet fikk i fjor tildelt Grønne Midler fra bydelen, til et prosjekt om bydelens grønne områder.

De ønsket å avholde en fotoutstilling i haven på museet, med bilder av litt mer ukjente grønne områder, med bilder og historikk.

Lars Kristian Rusaanes, som jobber i Bydel Frogner, ble lånt ut til Bymuseet som fotograf.

Resultatet ble en svært vellykket utstilling som hang i tre måneder på museet. Bydelen ba om å få bildene etter utstillingen, for å sikre at de kom flere av innbyggerne til gode.

— Så kult

— Det er så kult at dette prosjektet har ballet på seg og blitt til denne permanente utstillingen, sier en litt overveldet Rusaanes, som selv fikk klippe snoren under avdukingen av fotografiene.

— Det var en ære å få fotografere til Bymuseets utstilling og å få den tilliten, og nå få se bildene satt opp her på Vestkanttorget, sier han.

De åtte bildene med tekst er satt opp til glede for publikum på Vestkanttorget.

Den offisielle avdukingen med leder for Frogner bydelsutvalg (BU), Jens J Lie og Lars Kristian Rusaanes i spissen onsdag 7. juli, representerer begynnelsen på fremtidig planlegging for området.

Her ser vi den offisielle avdukningen av fotoutstillingen med BU-leder Jens J Lie (t.v.) og fotografen selv, Lars Kristian Rusaanes.

Vil oppgradere Vestkanttorget

Bydelen har flere ganger søkt midler til oppgradering av Vestkanttorget, men har ikke fått innvilget dette så langt, men søker igjen.

— Vi er litt hemmet i planleggingen vår akkurat her siden det er en løpende utleiekontrakt av grusplassen til torgaktivitet. Og den aktiviteten ønsker vi jo at skal fortsette, så vi må se litt på hvordan vi skal utvikle parken og hva vi får søkt av midler, sier BU-leder Jens J Lie.

Ankerhagen og Trafotaket

Et prosjekt som har fått midler, er utvikling av området Ankerhagen/Trafotaket.

Bydelen fikk i fjor tildelt 1,6 millioner til å utvikle området fra EBY (Eiendoms- og byfornyelsesetaten).

Prosjektet ble satt på vent en stund på grunn av korona, men er nå satt i gang igjen. En anbudsrunde er ferdig og Betongpark AS fikk tilslaget.

De er nå i gang med å legge til rette for bred innbyggerinvolvering, for å få innspill til hva innbyggerne ønsker seg i området. Ingen konkrete planer er lagt ennå, først skal brukerne si sitt, deretter lages det planer.

Prosjektet har en egen nettside der man kan følge utviklingen.

Miljøvennlig og lokal medvirkning

— Det er lagt til grunn at det skal være fokus på miljøvennlige løsninger og at stedet skal utvikles i nært samarbeid med brukergrupper og naboer, sier prosjektleder Giulia Caruso i seksjon nærmiljø.

— Vi har stor tro på at Betongpark AS klarer dette, da de har mye erfaring med bygging av aktivitetsområder sammen med klubber, ildsjeler og byplanleggere.

— Prosjektet er helt i startfasen med ukentlig møtevirksomhet mellom oss og dem, og vi skynder oss langsomt for å sikre at vi gjør dette grundig, sier Caruso.

Powered by Labrador CMS