Bydel Frogner informerer

Assisterende bydelsoverlege Tine Ravlo, skrev en bønn til elevene i videregående skole i Bydel Frogner.

– Kjære elever på Bydel Frogners videregående skoler. Jeg har en bønn

– Tusen takk for innsatsen dere har gjort i løpet av året som gikk. Dere har vært i karantene opptil flere ganger, i isolasjon med smitte, dere har måttet avlyse fester og sammenkomster, ha hjemmeskole, gå med munnbind, og i det hele tatt gjøre lite av det som er morsomt å drive med.

Publisert

Assisterende bydelsoverlege i Bydel Frogner, Tine Ravlo, skrev et brev til bydelens elever i videregående skole. Her takker hun elevene for innsatsen så langt, men maner også til fortsatt varsomhet i kampen mot korona.

– Dere har alle og enhver vært med å bidra til å holde pandemien under kontroll ved å overholde de reglene og retningslinjene som er gitt. Det er jeg og de andre på smitteteamet takknemlige for.

– Nå som kveldene er lysere og det blir varmere i luften, skjønner jeg godt at fristelsen er stor for å ta seg noen pils og en fest og kanskje møtes litt flere venner enn man har lov til. For oss på smitteteamet er det ganske enkelt å oppdage slike ting. Viruset bryr seg ikke om hvor mange man er sammen med, det trives jo aller best hos flest mulig mennesker.

Varaordfører Kamzy deler ut pakker med effekter mot korona til russen ved Persbråten videregående. Her representert med Sangavi Kumaragurunathan, og Inez Wold.

– Jeg har en bønn

– Jeg har derfor en bønn til dere. Og det er: hold ut litt til. Vi er så nærme målstreken nå. Vi er lovet en-to millioner doser med vaksiner i sommer, og det betyr at veldig mange vil bli vaksinert i løpet av sommeren, skriver Tine Ravlo.

Bydel Frogner har de siste ukene ligget høyt når det gjelder ungdomssmitten. Det er fristende å samles i parker og på strender. Dette jobber bydelen aktivt for å snu ved å henvende seg til ungdommene.

– Når mange er vaksinert, vil samfunnet også kunne åpne opp mer. Det betyr at om du holder ut nå, følger regler og retningslinjer og ikke møter flere enn du har lov til, så vil samfunnet kunne åpne opp, og du kan gjøre alt du vil helt lovlig.

– I motsatt fall – om dere ikke gidder mer nå, er lei, bryter reglene og er tett på for mange andre, så vil smitten på nytt spre seg, samfunnet måtte stenge ned igjen, og det vil ta lenger tid før dere, lovlig, kan treffes, skriver bydelsoverlegen.

Elever fra Persbråten, Handelsgym, Nissen og Ullern får koronaeffekter av Bydel Frogner.

Gir ansvar til russen

For å holde oppmerksomheten på pandemien oppe, har bydelen også fått laget egne munnbind og pakker med godiser som russen får ansvaret for å dele ut til medelever. Varaordfører Kamzy Gunaratnam får æren av å overrekke effektene til representantene for russen.

Tyggis, pastiller, antibac og munnbind. Håpet er at russen vil gå foran med et godt forbilde.

– Kjære russ, hold ut, oppfordrer også hun og deler ut pandemi-effekter til russ fra Nissen, Handelsgym, Ullern videregående og Persbråten videregående skole.

– Vi må huske på at vi fremdeles står midt i en pandemi. Det er viktig at vi fortsetter å følge reglene at vi bruker munnbind og er forsiktige, sier Kamzy.

– De fleste er flinke

Hun synes ungdommene har ofret mye og fortjener ros.

– Det er mye fokus på at ungdom fester og bryter regler, men det skjer unntaksvis. De fleste er flinke. Her er noen poser med munnbind og håndsprit som dere kan dele ut til andre elever.

Delte det ut i klassene

Men hva var reaksjonen på skolene av initiativet? Vellykket, kan det se ut som på tilbakemeldingene:

– Vi leverte posene på skolen. Vi har en miljøarbeider der som hjalp oss med å dele de ut i klassene. Elevene synes dette var nyttig, for munnbind og håndsprit er jo noe man trenger i denne tiden. Jeg syntes det var et fint initiativ, men skulle ønske det kom litt tidligere, slik at vi fikk bedre tid til å bestille inn flere og dele ut mer, sier Sangavi Kumaragurunathan, elev ved Persbråten videregående skole.

En annen skole som fikk effekter var Ullern videregående.

– Jeg delte det ut til presidenten til russestyret på Ullern og sa at de kunne bestille opp mer. Jeg regner med at posene ble delt ut til elevene. Jeg synes det er fint at man deler ut slike ting, for det forebygger jo smitte. Jeg synes også det er bra at munnbindene var i tøy, for da er de mer miljøvennlige enn engangsmunnbind, sier Alisa Hjelmås, elev ved Ullern videregående.

Powered by Labrador CMS