Bydel Frogner informerer

Nå kan du registrere at du ønsker å ta koronavaksinen.
Nå kan du registrere at du ønsker å ta koronavaksinen.

Nå kan du registrere digitalt at du ønsker å ta koronavaksine

En rekke innbyggere i bydelene Sagene og Nordstrand har de siste dagene fått beskjed om vaksinering. Denne uken får alle Oslos 75- til 84-åringer en epost fra kommunen om vaksinering.

Publisert

Denne uka går det ut en e-post til alle personer i aldersgruppen 75-84. Oslo kommune ønsker på denne måten å samle inn riktige opplysninger, så bydelene kan kalle inn til vaksinering mer effektivt.

Ved å melde din interesse for vaksinen, gir du bydelen raskere tilgang til riktige opplysninger om deg selv og bidrar til at bydelen kan kalle inn til vaksinering mer effektivt.

Disse prioriterte gruppene kan melde interesse på nåværende tidspunkt:

• Personer over 85 år som ikke er vaksinert

• Personer mellom 75 og 84 år

• Personer som oppholder seg i Oslo, men ikke har folkeregistret adresse her

Du blir oppringt

Er du ikke i en av disse gruppene, er det bedre at du registrerer deg på et senere tidspunkt, slik at informasjonen du oppgir er mest mulig oppdatert når det blir din tur til å få vaksine.

Dersom du ikke får til den digitale registreringen, er det ikke nødvendig å ta kontakt med bydelen. Du blir oppringt når det er din tur til å vaksineres.

Online timebestilling kommer

Det digitale skjemaet gir deg muligheten til å registrere din interesse for å ta vaksinen. Skjemaet gir deg også muligheten til å registrere om du har underliggende sykdommer, om du har hatt alvorlige allergiske reaksjoner, behov for tegnspråk-tolk og om du har mulighet til å komme seg til vaksinasjonsstedet selv.

Det jobbes samtidig med en løsning for online timebestilling av vaksinasjonstime. Dette vil fungere slik at du får en melding fra bydelen med en link for booking av time når det blir din tur i køen.

Bedre bruk av innsatsen

– Når bookingløsningen er klar, slipper bydelen å ringe rundt til hver enkelt innbygger for å booke time på vegne av dem. Vi får muligheten til å fokusere på de personene som det kan være vanskeligere å nå.

Vaksineplanen for den nærmeste fremtiden i Oslo.
Vaksineplanen for den nærmeste fremtiden i Oslo.

Dette gjør det mulig å være mer fleksibel med vaksineringen når og om det blir endringer i antall vaksinedoser.

Hvorfor vi ber om hjelp

Hvorfor ønsker vi at innbyggerne registrerer seg?

Vi vil vite hvem som ønsker å vaksinere seg.

  • Vi forsikrer oss om at vi har riktig informasjon om deg.
  • Du kan gi oss informasjon om deg selv som vi ikke har fra før. For eksempel tidligere alvorlige allergiske reaksjoner, prioriterte sykdommer/tilstander eller behov for tegnspråktolk.
  • Vi får vite om vi kan kommunisere med deg digitalt og om du foretrekker epost eller sms.
  • Du får mulighet til å velge vaksinetidspunkt når det er din tur til å vaksinere deg.
  • Når innbyggerne registrerer vaksineønske og bestiller vaksinetime selv, får Oslo kommune frigjort tid til å kontakte de som ønsker vaksine, men som trenger hjelp til å bestille time.

Alle får et tilbud

Alle vil få tilbud om vaksine, selv om de ikke har mulighet til å registrere seg. Vi tar uansett kontakt med alle - men det kan ta noe lenger tid hvis vi ikke har riktige kontaktopplysninger.

Powered by Labrador CMS