Daglig leder Ingri Aukrust Berg er den eneste ansatte på Tiedemannsstuen. Hun koordinerer mange av de frivillige i bydelen.
Daglig leder Ingri Aukrust Berg er den eneste ansatte på Tiedemannsstuen. Hun koordinerer mange av de frivillige i bydelen.

Tiedemannsstuen frivillighetssentral er for tiden stengt. Her er tilbudene og åpningstidene i Bydel Frogner i koronaperioden

– En person lurte på om vi fremdeles kunne hente medisiner på apoteket. Da jeg svarte ja, begynte han å gråte. Da forstår man hvor viktige vi er for mange, forteller Ingri Aukrust Berg, ved Tiedemannsstuen.

Publisert

mTiedemannsstuen er den populære frivillighetssentralen i Bydel Frogner, drevet av Røde Kors, Lions Frogner og bydelen. Her bidrar alle mulige folk som frivillige, fra personer med doktorgrad til de som ikke kan lese og skrive.

De frivillige hjelper nabolagene på Frogner med praktiske oppgaver, som å henge opp gardiner eller bilde på veggen, reparerer småting eller levere apotekvarer på døren. Men mye av aktiviteten skjer på Tiedemannsstuen.

Nå er huset stille

– Det som betyr noe er at man deltar aktivt, for eksempel på et kurs, som håndlanger i hagen eller som hjelper på kjøkkenet. Mange er glade i å prate og ta et måltid mat, forteller daglig leder Ingri Aukrust Berg.

Tiedemannsstuen frivillighetssentral er et fristed for mange mennesker i Bydel Frogner. Her kan de få litt mat, prate og delta.
Tiedemannsstuen frivillighetssentral er et fristed for mange mennesker i Bydel Frogner. Her kan de få litt mat, prate og delta.

Men det går ikke nå. Tiedemannsstuen frivillighetssentral er korona-stengt. Frivillighetssentralen følger rådene de får fra helsemyndighetene, som innebærer minst mulig nærkontakt med andre.

– Det er veldig stor forskjell fra før. Vanligvis er Tiedemannsstuen et stort hus med mye aktivitet, men nå er huset stille.

Mange bidrar frivillig

Men all aktiviteten ved huset er likevel ikke opphørt. De frivillige handler stadig mat og medisin for brukerne, men tar forholdsregler. Det betyr at varene settes utenfor døra til brukeren, som betaler med faktura. Besøksvennene er også i aktivitet, men nå som telefonvenner.

– Når vi begrenser kontakten med hverandre, er det for å beskytte både brukerne og de frivillige. Mange har en viktig del av nettverket sitt på nettopp Tiedemannsstuen. En person sa: «Og jeg som er så pratesjuk». Vi oppfordrer folk til å fortsette å holde kontakten med hverandre, men på telefonen.

Begynte å gråte

– Ikke alle forstår de nye rutinene, for eksempel at vi ikke kan gå inn til folk. En del i den eldre generasjonen synes dette er noe tull og noen blir sinte. Jeg må være mye mer påpasselig enn før med å forklare reglene, slik at folk forstår hvorfor.

Mange er usikre og redde og lurer på hva som skjer.

– En person lurte på om vi fremdeles kunne hente medisiner på apoteket. Da jeg svarte ja, begynte han å gråte. Da forstår man hvor viktige vi er for mange, forteller Ingri Aukrust Berg, ved Tiedemannsstuen.

Her er tilbudene og åpningstidene i Bydel Frogner:

Fritidsklubbene er dessverre stengt inntil videre:

  • Klubbleder Siv Janna Glømmi, på Hamna fritidsklubb er tilgjengelig på 976 35 402
  • Klubbleder Stine Fjelstad, på Bygdøy fritidsklubb, 906 75 136
  • Seniorleder Heidi Bergfald, Fellesverket Majorstua, 231 96 100

Ung Arena Oslo Vest

Trenger du noen å snakke med? Vi har stengt for besøk, men svarer på mail og telefon i åpningstiden: 909 87 842 (Beate). Mandag 10-14, tirsdag 12-18, onsdag 10-14, torsdag 12-20, fredag 10-14.

Utekontakter. Du treffer alltid noen av oss ute: mandag-torsdag 12-17 og 17-21. Fredag 12-17 og 18-23.

Pernille Michelsen: 909 81 966. Catharina Johansen: 940 17 099. Yaw Anane-Britwum: 468 44 576. Numan Özdemir (LOS): 941 45 362. Aleksander Schmidt (Ruskonsulent Ung): 468 04 867. Joachim Allan Ruud Nymann (erfaringskonsulent): 940 15 441.

Chat for barn og unge

SIDETMEDORD (08-23 alle dager, hele uken). Mental helses hjelpetelefon

KORSPAHALSEN (14-22, mandag-fredag). Røde Kors

SOSCHAT (18.30-22.30 mandag-fredag). Kirkens SOS

NOEN PÅ HJERTET? (tirsdager 16-20 og onsdager 16-20). Piosenteret, unge pårørende

LFSS (12-20 alle dager, hele uken). Landsforeningen for forebygging av selvskading og selvmord)

SNAKKOMPSYKEN (mandag-torsdag 09-21, fredag 09-15, søndag 15-21). Blå Kors

SEX OG SAMFUNN (mandag-fredag 10-18)

Ruskonsulent Ung

Trenger du hjelp til å redusere bruken av rusmidler eller hjelp til å slutte med rusmidler?

Aleksander Schmidt er tilgjengelig for samtaler/veiledning på telefon. Mail: [email protected] Mobil: 468 04 867. Folk kan ringe mandag-fredag 09-16.30.

Sisterhood

Tilgjengelig på telefon og mail: mandag – fredag 09-15. Kan også kontaktes via www.sisterhood.no. Mobil: Linda Bui, mobil: 414 44 828. Isabel Espinoza, 418 56 984.

Helsestasjon for gutter og Helsestasjon for ungdom har stengt for drop-in inntil videre. Har du spørsmål, ta kontakt: [email protected] eller [email protected]

Oslohjelpa Bydel Frogner for deg med barn i alderen 0-6 år- Vi er her hvis du trenger noen å snakke med om små eller store utfordringer med familielivet. E-post: [email protected] Mobil: 940 10 366 (hverdager 10-15).

Frogner barnevern

Barnevernstjenesten er tilgjengelig per telefon og epost i arbeidstiden. Kontaktpersoner følger opp avtaler per telefon og ringer familier ukentlig. Familieveiledning skjer også per telefon. Barnevernet har vaktlag på bydelshuset som tar akutte situasjoner og er operative på dagtid.

LIFE-teamet

Vi følger opp familier og kan kontaktes per telefon. Henvendelser via prosjektleder Bjørn Arne Winsnes, mobil: 905 66 338 eller [email protected]

SaLTo

Vi kan kontaktes ved bekymring ved behov for drøfting rundt ungdom, rus eller kriminalitet. Isabel Espinoza, mobil: 418 56 984. [email protected]

Eldre

Eldre og deres pårørende kan kontakte seniorveileder for råd og veiledning i denne spesielle tiden.

Daglig leder Ida Pedersen er i full gang med å pakke mat som skal ut fra Majorstuen seniorarena
Daglig leder Ida Pedersen er i full gang med å pakke mat som skal ut fra Majorstuen seniorarena

Mobil: 476 81 953. Mandag – fredag kl 10-14. [email protected]

Tiedemannsstuen. Hvis du trenger en telefonvenn, noen til å handle mat eller medisiner eller praktisk hjelp, ring Ingri Aukrust Berg på 22 44 87 17.

Majorstuen seniorarena driftes ikke som normalt. Men det er full aktivitet på kjøkkenet, der det lages middag til 40-50 personer hver dag. Middagene hentes eller levers av frivillige på dørene til hjemmeboende eldre som ikke får laget seg middag på egen hånd. Ta kontakt på 916 04 264.

Aktivitetsvenner

Vil du bli aktivitetsvenn til en hjemmeboende med demens? Når du melder deg som aktivitetsvenn, får du tilbud om gratis kurs. Her får du lære om demens, kommunikasjon og rollen som aktivitetsvenn. Vi vil også gjerne høre fra deg som har demens og er klar for å få en aktivitetsvenn. Ring Ida Pedersen: 940 15 297 eller Ingrid Bergande på 940 11 674. Mail: [email protected]

Powered by Labrador CMS