Bydel St. Hanshaugen informerer

Byråd Inga Marte Thorkildsen og Nora (til venstre), Marco Haug Leonardi og Mira Reinvang, som alle har vært med å lage Ung på Haugen-appen.

Bydel St. Hanshaugen gjør tilbudene for ungdom fra 12-23 år og barnefamilier mer tilgjengelige. Last ned appen «Ung på Haugen»

Nå kan bydelens innbyggere raskt få god informasjon når de trenger det. I den nye appen «Ung på Haugen» er bydelens tilbud til ungdom samlet.

Publisert

Mer enn ett år med pandemi og uforutsigbarhet har gjort behovet for oppdatert informasjon om aktiviteter og tjenester i nærmiljøet større. Det har Bydel St. Hanshaugen tatt konsekvensen av og laget en app. Appen har fått navnet «Ung på Haugen».

– Vi er ekstra glade for å få til dette nå. Verktøyet er nyttig for ungdom, for foreldre og personer som jobber med unge i bydelen, sier helsesykepleier og seksjonssjef for skolehelsetjenesten Ina Takle Renskaug, som har vært sentral i prosjektet.

Pek med mobilkameraet mot denne koden, så kan du laste ned appen.

– Vi fant ut at unge savnet et enkelt sted å finne samlet informasjon over tilbudene i bydelen. Derfor bestemte vi oss for å lage appen «Ung på Haugen», sier hun.

– Selv moren min kan bruke den

Appen gjør det lettere å finne og bruke tilbudene til bydelen, enten det er helsetilbud, sommerjobb, fritidsklubb, ferieaktiviteter eller kontaktinformasjon. Appen kommer på toppen av informasjonen på kommunens nettside og sosiale medier.

En av de som har testet ut appen er Mira Reinvang, som går i 9. klasse St. Sunniva skole:

– Appen er så enkel og oversiktlig at selv moren min kan bruke den. Jeg har bodd i bydelen hele livet, og ved hjelp av appen har jeg nå oppdaget mange ting jeg ikke visste om, både om parker, steder og tilbud, sier hun.

Du kan laste ned appen i App Store (iPhone) eller Google Play (Android).

Alt på ett sted

Marco Haug Leonardi (23) har vært med å lage og markedsføre appen.

– Ungdom trenger all informasjon samlet på ett sted. På nettet er nødvendige opplysninger og oppdateringer spredt rundt så mange steder. Derfor tenkte vi at det å samle alt i en app på mobilen, som man bærer meg seg hele tiden, var smart, sier Marco.

Nora er svaksynt og likte den enkle og rene designen. – Jeg synes også det er flott med muligheten til å bruke Google translate for å oversette informasjonen til ønsket språk, sier hun.

Mange personer i bydelen står bak appen.

Byråden heier på app-informasjon

Byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen ville også gjerne høre om bydelens nye informasjonstiltak og kom på besøk for å snakke med ungdommene som har bidratt i utformingen. Hun skulle ønske alle bydelene hadde en slik app:

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen skulle ønske alle bydelene hadde en slik app.

– Dette er veldig bra. Det er flott at det nå blir lettere å bli kjent med tilbudene i bydelen, finne aktiviteter og gjøre det enklere å søke hjelp.

– Psykisk helse har jo vært et av de store temaene under pandemien. Vi har jobbet med å samle og formidle informasjon om kommunens tilbud. Om alle bydelene hadde en slik APP ville det gjort informasjonsarbeidet enklere og bedre. Da kunne også skolene, som når ut til alle i skolealder, bruke appen i sitt arbeid.

Rask info

Nå kan du raskt få god informasjon om bydelens tjenester når du trenger det.

– Vi håper tilbudet kan forebygge ensomhet, utenforskap, psykiske vansker og utfordringer og gi ideer til nye muligheter, sier Takle Renskaug.

Også barnefamilier med mindre barn kan finne tilbud som er aktuelle og relevante for dem i appen. Helsestasjonen 0-6 har en egen knapp, og man kan også finne foreldreveiledningstilbud, informasjon om reisevaksinasjon eller steder man kan låne utstyr.

Med Ung på haugen-appen kan du lett å holde deg orientert om tilbudet for unge i Bydel St. Hanshaugen.

I appen finner du info om:

· Helsestasjon for ungdom og andre helsetilbud til ungdom, som skolehelsetjenesten

· Sommerjobb-/jobb for ungdom

· Ungdomshuset i Stensparken

· Ferieaktiviteter

· Park- og uteområder

· Haugenkaféen

· Fritidsklubber

· Ungdoms- og ruskonsulent

· St. Hanshaugen legesenter

· Kurs- og temakvelder for både ungdom og for foreldre

Fra før har bydelene Bjerke, Gamle og Østensjø lignende apper.

Video: Bydel St. Hanshaugen

Tusen takk alle sammen

Byråd Inga Marte Thorkildsen tok seg tid til en lang god prat med ungdommene om deres tanker om utfordringer og informasjonsbehov, og med de ansatte som har jobbet med appen og som daglig møter bydelens ungdommer.

– Dette har vært veldig moro å høre om rett og slett – kjempebra! Jeg heier på dette tiltaket og vil informere om det videre. Tusen takk alle sammen.

Powered by Labrador CMS