Bydel St. Hanshaugen informerer

Ida Aaboen (foran), Maren Kostveit Rogne (til v.) og Jesse Alderfer sørger for at ungdommer i bydelen ikke blir overlatt til seg selv.

– Nå som ungdommene på St. Hanshaugen ikke kan komme til oss, oppsøker vi dem

Ungdom i Bydel St. Hanshaugen blir ikke etterlatt til seg selv, selv om det er strenge restriksjoner for å møtes. Miljøarbeiderne ved Haugenkafeen på Fagerborg skole gjør sitt for at ungdommene skal føle seg trygge. Bydelen har også andre åpne kontaktpunkter for ungdom og barnefamilier (se oversikt under).

Publisert

– Siden Haugenkafeen måtte stenge, har vi begynt å oppsøke ungdommen der hvor de befinner seg, sier teamleder Ida Aaboen.

Vanligvis arbeider hun på Haugenkafeen på Fagerborg skole, et lunsj- fritids- og ettermiddagstilbud for ungdom i bydelen

- Kafeen har vært et populært møtepunkt og når det nå er stengt på grunn av korona må vi finne andre måte å oppsøke dem på.

Vi går rundt til steder hvor vi vet de befinner seg i bydelen, for eksempel skaterampen på Marienlyst, Stensparken og Ila-taket. Vi sier bare hei og spør hvordan det går, forteller hun.

Maren Kostveit Rogne (til v.), Ida Aaboen og Jesse Alderfer foran Haugenkafeen ved Fagerborg ungdomsskole.

– Alle har det ikke like greit

Ved å gå rundt på denne måten blir miljøarbeiderne Ida Aaboen, Maren Kostveit Rogne og Jesse Alderfer tilgjengelige og synlige for ungdommene. De tre slår av en prat og blir med på fotballen, om det er det som skjer.

– Med oss kan ungdommene snakke om det de har på hjertet. Det er fint for dem at vi er synlige, og vi ønsker å være tilgjengelige for alle ungdommene våre som trenger et avbrekk.

Gjør miljøet tryggere

Miljøarbeider Ida forteller om en liten episode fra hverdagen.

– Da vi kom på Ila-taket nylig, satt det en gjeng voksne der og drakk øl. Ved å være til stede føler ungdommene seg tryggere, sier hun.

– Når både skolen og Haugenkafeen er stengt, blir dette måten vi kan møte hverandre og holde relasjonen vår varm. Vi er en slags mellomstasjon mellom lærere og foreldre. Med oss kan nok ungdommene snakke om ting de gjerne ikke snakker med lærerne eller foreldrene om.

– Da vi nylig var en tur på Ila-taket la vi for eksempel ut et bilde på Instagram som viste hvor vi var. Vi sier: «Kom og møt oss». Da spør gjerne noen av ungdommene om det er mulig å henge seg på.

Miljøarbeiderne fra Haugenkafeen fortsetter med det oppsøkende arbeidet så lenge skolen og kafeen er stengt. I hvert fall til over påske.

Haugenkafeen holder stengt inntil videre. Men miljøarbeiderne der er i full sving likevel.

ST. HANSHAUGENS TILBUD I PÅSKEN

Flere av bydelens tjenester for ungdom og barnefamilier er tilgjengelige for en prat før under og etter påske: Både Oslohjelpa, familierådgiver, helsestasjonen og barnevernet er tilgjengelige, med unntak av noen dager i påsken. Se oversikten under.

Ungdomsteamet kan også nås på telefonnummer, 48 18 01 97. I tillegg bruker de Instagram for å vise hvor i løypa de er.

* Ungdom og fritidstilbud

Etter-skoletidstilbud og juniorklubbene er stengt for innendørsaktivitet. Før og etter påske er ansatte på fritidsklubbene tilgjengelige i områdene utenfor klubben for de som vil komme innom og hilse på, prate eller også låne utstyr. I påskeuken er det ikke folk eller utlån her.

Se info om Haugenkafeen angående når du kan møte ansatte ute på tur i påskedagene.

Du kan følge bydelens fritidsklubber på Instagram for å få mer info om når de er ute: @molla_fritidsklubb, @hammersborgfritids, @lekernfritidsklubb. Følg også fellessiden @ungpaahaugen på Instagram og bydelens hovedside på Facebook.

Ungdomstilbudet Haugenkafeen

Tilbudet på Haugenkafeen er midlertidig stengt frem til 9. april, men miljøarbeiderne er ute og felter/ går i bydelen disse dagene før og i påsken:

  • Onsdag kl.15.00-20.00
  • Torsdag kl.13-16.30
  • Fredag kl.13.00-20.00

Påskeuken

Mandag kl. 11-20.00

Tirsdag kl. 13.00-20.00

Onsdag kl. 11.00-20.00

Du kan også ringe Jesse på telefon 481 80 197 hvis du vil møtes eller ta en prat. Følg Haugenkafeen på Instagram: @haugenkafeen_bsh

* Hjelpetelefoner for barn og unge

Helsesykepleier er tilgjengelig på din skole! I påskeuken kan du kontakte helsesykepleier Hanne eller helsesykepleier Camilla på telefon fra 10.00-15.00 mandag – fredag.

  • Hanne: 902 37 081
  • Camilla: 969 43 903

Barneverntjenesten har ordinær telefontid alle hverdager mellom kl 08.30-15.30. Du kan ringe oss for deg selv eller dersom du er bekymret for et barn eller en ungdom. Telefon: 941 47 843

Barnevernsvakten i Oslo kommune er alltid åpen.

Alarmtelefon for barn og unge 116111.no.

Hit kan både voksne og barn ta kontakt. Døgnåpen telefon 116 111. SMS: 417 16 111

* Barnefamilier

Helsestasjonen har på grunn av smittesituasjonen et noe redusert tilbud, men opprettholder i hovedsak konsultasjoner i tråd med gjeldende anbefalinger fra Helsedirektoratet.

  • Barnevaksinasjonsprogrammet går som vanlig
  • Vi kan gi ekstrakonsulatasjoner på telefon, evt. ved fremmøte ved behov
  • Alle gravide får oppfølging av jordmor. Kontakt hverdager, mandag – fredag kl 8.30 – 16. Telefon: 915 22 814
  • Har du spørsmål? Ring helsestasjonen hverdager kl 08.30 – 11.30 og 12.30 – 14.30 og snakk med helsesykepleier. Telefon: 23 47 53 05

Familieveiledning

Den nye koronahverdagen gir både utfordringer og muligheter når mange familier nå er tett på hverandre mye av dagen. Dette kan gi utfordringer knyttet til foreldrerollen og parforholdet. Trenger dere noen å snakke med? Kontakt våre familieveiledere mandag – fredag kl 8.30 – 15.30: (Stengt helligdagene i påsken).

· Per Magnus: 459 74 945

· Lilav: 476 21 396

Oslohjelpa 0-6 år

Oslohjelpa i bydel St. Hanshaugen er et tilbud for familier med barn i alderen 0-6 år. Foresatte kan få hjelp når hverdagen byr på utfordringer. Kontakt oss hverdager kl. 9-15. Mandag - onsdag i påsken kl. 12-15.

Barnehagene

Barnehagene gir i påsken kun tilbud til barn med foreldre i yrker med samfunnskritiske funksjoner og til barn i utsatte livssituasjoner. Foresatte som har spørsmål kan ta kontakt med leder i barnehagen der barnet er. Se oversikt over samfunnskritiske funksjoner her: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/liste-over-kritiske-samfunnsfunksjoner-fastsatt/id2693800/

Ta deg en tur ut hver dag

Det er godt for hodet og kroppen å komme seg ut en tur hver dag. Lag gjerne en plan for dagen med utetid, slik at det blir noe av. Fysisk aktivitet reduserer stress, gir bedre søvn og påfyll vi trenger i en annerledes hverdag nå.

Enten du går ut alene, med familien, barna eller en venn, husk de generelle rådene: Hold to meter avstand til de du ikke bor sammen med og unngå tider og steder med for mange folk. Bruk votter/ hansker, og vask dem etter bruk når du har tatt på ting ute. Ha alltid med munnbind og antibac og vask hendene når du kommer hjem.

Lurer du på noe om korona, vaksinasjonsstatus i bydelen og retningslinjene nå? Her finner du nyheter, oppdaterte tall, informasjon og oppdaterte råd og retningslinjer:

Powered by Labrador CMS