Bydel St. Hanshaugen informerer

Bydelsdirektør Martin Veland holdt åpningstalen, og skulle gjerne ha arrangert en slik dag hver dag,

Oppdag nabolaget, står det på plakaten, som inviterer inn til plassen på St. Hanshaugen

Ernæringskonsulent Åslaug deler ut ovnsbakte rotgrønnsaker med godt brød til. Ved nabobordet serverer St. Hanshaugen seniorsenter og Kirkens bymisjon deilig blomkålsuppe med fersk focaccia - og ved benkene sitter folk og nyter maten fra papptallerkener. Klokka nærmer seg middagstid, maten er god og sunn. Det er en perfekt match. 

Publisert

Sammen i Bydel St. Hanshaugen, heter arrangementet hvor bydelens ansatte, frivillige og folk i nabolaget kommer sammen for å bli bedre kjent med hverandre.

Det er tredje året at Bydel St Hanshaugen viser fram hva bydelen har å by på. Da samles frivillige organisasjoner som har tilbud til innbyggerne, mens bydelens ansatte står på stands på Knud Knudsens plass for å møte bydelens beboere. 

Oppdag nabolaget, står det på plakaten, som ønsker deg velkommen inn på plassen.

Informasjon og kontakt

Her kunne alle som kom innom få førstehånds informasjon om hvilke tilbud bydelen har på ulike områder. Dessuten fikk man treffe ansiktene bak, og det er kanskje nøkkelen til å ta kontakt og benytte seg av tilbudene.

Trener Werner Lindgård i Keum Gang Taekwondo tok med seg noen av elevene sine for å vise fram hva de kan.

Side om side med tilbudene fra Bydel St Hanshaugen står frivillige organisasjoner og andre på stands. Deichmanns sommerbibliotek står på plassen, og det samme gjør forhåndsstemme-lokalet til kommunevalget 11. september. 

Det blir folksomt, det blir liv, smakfull gratis mat og mange møter mennesker imellom i solskinnet denne onsdagen.

Viktige møteplasser

I Bydel St. Hanshaugen er det jevnlig en større utskifting av innbyggere enn i de aller fleste andre bydeler i Oslo. Mange unge innbyggere har også funnet sine hjem her. Derfor er det ekstra viktig med slike møteplasser og aktiviteter i nabolaget.

Fra venstre: Frisklivsveileder Siri Syvertsen, teamleder Ann Christin Nilsen og seniorveileder Kine Rognli Skare står klare til å informere om bydelens tilbud til alle over 60.

Skulle gjerne hatt dette hver dag

– Dette er noe vi skulle gjort hver eneste dag. Bydelen er avhengig av de frivillige for å gi befolkningen gode tilbud. Mange lag og organisasjoner bidrar til å gjøre det godt å bo i bydelen. Vi må være sammen om å være sammen, sa bydelsdirektør Martin Veland før han holdt åpningstalen.

– Vi er her for å fronte de tilbudene vi har. Det er mange tilbud folk vet for lite om, forteller seniorveileder i Bydel St. Hanshaugen Kine Rognli Skare.

Fra venstre: Karin Lund, Arnhild Hegtun og Ingrid Østen
Bydelen har en stolt historie. Den kan (fra venstre) Karin Lund, Arnhild Hegtun og Ingrid Østen i St. Hanshaugen historielag fortelle om.

– Her har vi mange tilbud til de over 60. Det er ikke alle i den aldersgruppen som googler seg fram til tilbudene våre, så det er det fint å kunne møtes. Men nå kan du bare skrive inn Helseveiviser på Oslo kommunes hjemmesider, så får du opp alle aktuelle seniortilbud, forklarer Skare

Sammen i Bydel St. Hanshaugen: Deltakere

Keum Gang Taekwondo - St. Hanshaugen, St. Hanshaugen sokn, Det Islamske Forbundet – Rabita, Norges Unge Muslimer, St. Hanshaugen seniorsenter, Kirkens Bymisjon, St. Hanshaugen Frivilligsentral, Skattkammeret St. Hanshaugen, Oslo 32 KFUK-KFUM Speidere, Valleløkken-Bolteløkka Vel, Det Mosaiske Trossamfunn, St. Hanshaugen historielag, Bislet basket, Smalhans, Brann og redningsetaten, Helsestasjon for ungdom, Enhet for lavterskel, Fremtidstaket, Frisklivssentralen, Psykisk helse og familiestøtte, Egenberedskap, Barnevernet, Fosterhjemstjenesten og Bydel St. Hanshaugen

Og er du mellom 18-65 år og ønsker hjelp til å endre levevaner, er det bare å ta kontakt med oss på Frisklivsentralen skyter frisklivsveileder Siri Syvertsen inn.

Ernæringskonsulent Åslaug Asgeirsdatter Ullerud bærer dagens budskap på genseren. Sammen i Bydel St. Hanshaugen, var mottoet for arrangementet.

Mat er viktig

Ernæringskonsulent i bydelen Åslaug Asgeirsdatter Ullerud deler ut ovnsbakte rotgrønnsaker med godt brød til. Ved nabobordet serverer St. Hanshaugen seniorsenter og Kirkens bymisjon deilig blomkålsuppe med fersk focaccia - og ved benkene sitter folk og nyter maten fra papptallerkener. 

Klokka nærmer seg middagstid, maten er god og sunn. Det er en perfekt match.

– Som ernæringskonsulent jobber jeg for at maten vi serverer i bydelens regi er god og sunn, sier Ullerud. Hun ser på arrangementet som et middel for å fremme tilhørighet til bydelen.

Det var sol og liv og mange mennesker på Knud Knudsens plass under Bydel St. Hanshaugens arrangement.

Fremmer tilhørighet

– Ansatte og befolkning blir kjent, og folk treffer hverandre. Dette er tredje gang vi arrangerer Oppdag nabolaget, og da kan vi kalle det for en tradisjon, sier Ullerud. Den første onsdagen i september neste år inviterer vi hit igjen, sier hun.

Under fanen til St. Hanshaugen historielag sitter historielagets leder Arnhild Hegtun sammen med Ingrid Østen og Karin Lund. På bordet foran ligger en rekke hefter om historiske steder og personer fra bydelen. Historielaget ble dannet i 2015 og har i dag rundt 200 medlemmer og en egen Facebook-gruppe.

– Vi rekrutterer ikke aktivt. De som kommer til oss er opptatt av lokalhistorie, og det har vi veldig mye av her på St. Hanshaugen, sier Hegtun.

Taekwondo på Ila

Keum Gang taekwondo holder til på Ila skole. Der trener rundt 120 aktive medlemmer i alderen sju til 60 år. Trener Werner Lindgård har tatt med seg noen av de yngre medlemmene til Knud Knudsens plass. Utpå ettermiddagen skal de ha en liten oppvisning.

De religiøse organisasjonene i bydelen er også representert.

— Vi kommer hit i dag, blant annet for å bygge relasjoner, og ble kjent med andre i bydelen, sier Det Islamske forbunds Mustafa Suudi og Rahma Abdullahi.

– Vi i Det Islamske forbundet er her fordi vi ønsker å bidra i lokalsamfunnet. Vi ønsker å bli kjent med de andre her. Vi vil bygge relasjoner, som vi kan bruke i et samarbeid videre, sier Mustafa Suudi.

Gamle Aker kirke åpner til påske

Sokneprest Roger Jensen i St. Hanshaugen sokn er også til stede, akkurat som i fjor.

– Gamle Aker kirke er nå stengt for rehabilitering. Den åpner etter planen til påske neste år. Imens har vi aktiviteter blant annet i Lovisenberg kirke og menighetshus. Og vi har et nytt etter-skoletid-tilbud til barn i 5.-7. klasse hver onsdag.

– Så flott! Det er nettopp slike nyttig informasjon om nabolaget denne dagen skal bidra med, sier kommunikasjonsrådgiver i bydelen Christine Thune. Visste du for eksempel om Bislet Basketball? føyer hun til. De er en breddeklubb med 400 spillere – som særlig ønsker flere jenter, født i 1993 eller senere, på lagene sine.

Powered by Labrador CMS