Annonsørinnhold

Dette må du tenke på når du velger elbillader

Hvis du har en elbil, eller er i ferd med å kjøpe en, må du ha en elbillader. En vanlig stikkontakt duger ikke hvis du er opptatt av sikkerhet og ytelse.

Publisert

Etter hvert som elbilmarkedet har vokst seg stort, har også utvalget av ladere blitt større. I dag er det et stort antall ulike elbilladere du kan velge mellom og som har forskjellige egenskaper når det kommer til design, ytelse, brukervennlighet og energiforbruk.

Dersom du er i ferd med å få en ny elbil, er tiden moden for å oppgradere hjemmeladingen. Dessverre finnes det ikke én løsning som passer for alle, siden alle kjøretøy og bilister har forskjellige behov. Les videre for å lære mer om de ulike mulighetene som finnes for hjemmelading.

Lading gjennom Mode 2-kabel

De fleste elbiler og hybrider blir levert med en Mode 2-kabel, som har en ladekontakt i den ene enden og en vanlig stikkontakt i den andre. Mange bruker denne kabelen til daglig lading, men egentlig er den kun ment til reising eller nødlading når du ikke har andre alternativer.

Årsaken til dette er at vanlige stikkontakter ikke er egnet for jevnlig lading av noe så stort som et elbilbatteri. Ifølge forskrift om elektrisk lavspenningsanlegg (FEL), må stikkontakten ha en dedikert kurs, en sikring på maks 10A og jordfeilvern type B for å oppfylle kravene om jevnlig lading. Dette er normalt ikke installert i vanlige hjem.

Trenger jeg en ladestasjon?

Det tryggeste og mest effektive alternativet er å installere en ladestasjon hjemme. Denne lader raskere enn Mode 2-kabelen som følger med bilen, og er mye sikrere med tanke på varmeutvikling og brannfare.

I tillegg vil ladekapasiteten øke og bli stabil. Dermed kan du vite akkurat når bilen din er fulladet og klar til bruk. Dette lar deg sette bilen til lading på gunstige tidspunkter, som for eksempel når strømprisene er på sitt laveste.

Skal du søke om billån til elbil? Besøk AS Financiering

Tenk på dette når du velger elbillader

Når elbil er fremtiden din, er tiden inne for å vurdere godt ladeutstyr hjemme. En ladestasjon er raskere enn Mode 2-kabelen som følger med bilen, i tillegg til å være sikrere og mer forutsigbar. Det er egentlig ingen ulemper ved å velge ladestasjon, bortsett fra prisen. En ladestasjon er en kostbar investering, mens Mode 2-kabelen er “gratis” i den forstand at den leveres sammen med bilen.

Valg av elbillader avhenger av hvilke egenskaper du ønsker av hjemmeladingen din:

● Hvor raskt og forutsigbart du trenger å lade

● Hvorvidt du ønsker Wi-Fi-lading via app

● Sikkerhet

● Brukervennlighet

Wi-Fi-tilkoblede smartladere

En Wi-Fi-tilkoblet smartlader kan kontrolleres via app på telefonen. Dermed kan du planlegge ladingen uansett hvor du befinner deg, og appen kan sende deg varsler når ladingen er ferdig eller ved ureglementerte hendelser – for eksempel varmegang.

En smartlader er vanligvis utstyrt med sikkerhetsfunksjoner som kutter strømtilgangen ved varmegang. Strømmen blir også koblet av når ladingen er ferdig, slik at du får minst mulig energisløsing.

Finnes det rimelige elbilladere?

Ja – noen ladere leverer ganske enkelt strøm til bilen, uten smarte tilleggsfunksjoner eller Wi-Fi-tilkobling. Disse laderne er de rimeligste.

I motsetning til bilister med forbrenningsmotor, vil de færreste elbilister vente til batteriet er nesten tomt før de lader. Derfor er det ikke alle som trenger en avansert smartlader som lar dem planlegge ladingen. En rimelig ladestasjon er derfor et godt alternativ for deg som ganske enkelt ønsker en rimelig og trygg ladestasjon, og som lader bilen din når du plugger i kabelen.

Elbilister kvalifiserer til grønt billån hos AS Financiering

Skal du kjøpe elbil? I så fall kvalifiserer du til grønt billån hos AS Financiering, et gunstig låneprodukt med lavere rente og lavere gebyrer. Grønt billån tilbys kun til bilister som velger miljøvennlige kjøretøy. Det vil si elbiler og ladbare hybrider.

AS Financiering tilbyr inntil 100% finansiering av nye og brukte elbiler. Har du planer om å kjøpe brukt kan du også søke om finansieringsbevis hos AS Financiering.

Finansieringseksempel fra AS Financiering på et lån til 150.000 kr: Etableringsgebyr kr 2.000,–, termingebyr kr 85,–, tinglysningsgebyr 1.051,-, 35% egenkapital, o/5 år, nom. 2,75% eff. 4,63%. Totalt: kr 169.089,-

Powered by Labrador CMS