Annonse

UiOs nye juridiske fakultet Domus Juridica (midten) og den nye parken på Tullinløkka er en viktig del av den nye bydelen.

Dette er Oslo sentrums nye bydel

En ny sentrumsbydel begynner å se dagens lys. Bli med til Tullin.

Publisert

Hvis du beveger deg i strøket mellom universitetsbygningene på Karl Johan, Tullinløkka, Kristian Augusts gate og Universitetsgata, har du lagt merke til den omfattende utbyggingen som skjer.

En revitalisering av området som skaper stadig mer liv er underveis.

Her blir det kultur, serveringssteder, en ny park, moderne kontorer, og Domus Juridica.

Det skjer mye spennende i strøket mellom universitetsbygningene på Karl Johan, Tullinløkka, Kristian Augusts gate og Universitetsgata.

En ny bydel i sentrum

På Tullin har det de siste årene vært høy byggeaktivitet. Nå tar området form. Snart vil det være et levende kvartal med variert arkitektur, og i løpet av de neste årene vil en rekke eiendommer enten være totalrehabilitert eller med nybygg.

Kvartalet skal åpnes opp med gatetun og passasjer fra Kristian Augusts gate til Universitetsgata, Pilestredet og St. Olavs gate.

I passasjene legges det opp til by- og gateliv med bevertning, forretninger og annen utadrettet virksomhet.

Ilustrasjon av en passasje ved Kristian Augusts gate 13.

Gjennom et nytt bygulv vil man bli invitert inn i et spennende område med undervisning, kunnskap og kultur, som bidrar til å skape nytt liv i denne delen av sentrum.

Tusenvis av studenter

Første milepæl for nye Tullin var på plass i fjor med åpningen av Domus Juridica, nytt juridisk fakultet for Universitetet i Oslo, hvor flere tusen studenter har flyttet inn.

Dette er inngangsportalen til kvartalet, og med studentene på plass ligger alt til rette for et aktivt og pulserende byliv gjennom døgnet når Oslo etter hvert våkner opp fra dvalen som har vart i mer enn et år.

Domus Juridica, UiOs nye juridiske fakultet i Kristian Augusts gate 17.

22000 kvadratmeter kontorlokaler

Universitetsgata 7-9, som skal stå ferdig neste år, blir et flott kontorbygg med høy arkitektonisk kvalitet, sentralt plassert et steinkast fra Karl Johan.

Bak en fasade med avrundede hjørner og store vindusflater venter 22000 kvadratmeter høykvalitets kontorlokaler med teknologiske finesser.

På gateplan kjennetegnes bygget av tre portaler som er over seks meter høye. De danner passasjer til kvartalets indre rom fra ulike sider. Fasadens avrundede former følger deg inn mot bygulvet.

Ny park og nye serveringstilbud

I Universitetsgaten 7-9 vil man også finne det som vil fungere som kantine på dagtid, men som transformeres til afterwork restaurant på kveldstid.

I tillegg til det innovative kantinekonseptet blir det en flott uteservering i den nye parken som før var Tullinløkka, en innbydende gastro-pub og et brasseri.

Det første serveringsstedet er alt på plass. Din Deli er en deli i ekte New York style, som tilbyr velsmakende måltider fra morgen til kveld.

Mange ulike tilbud er på vei i området. Her fra en illustrasjon av deler av Kristian Augusts gate 13.

De beste IT-hodene

I Universitetsgata 2 åpner Rebel, der det vil bli et sterkt fokus på teknologi og innovasjon.

Her kommer det fleksible kontorer for små og store selskaper, og communities. Bygget på 17 etasjer har som mål å samle de beste IT-hodene under samme tak.

I Universitetsgata 2 blir det også konferansesaler og auditorier, som skal skape møteplasser og treffpunkter for samarbeid og samspill.

Bygget huser også Rebel Arena, som blir et sted for inspirerende og engasjerende opplevelser for inntil 800 mennesker. I bygget kommer det og kaffebar, spisesteder, og barer som har til hensikt å være mer enn bare en bar.

Ikonisk bygg på St. Olavs plass

Det ikoniske «Erling Viksjø»-bygget på St. Olavs plass 5 ble opprinnelig oppført på oppdrag for Oslo Helseråd og sto ferdig i 1969, men tidene forandrer seg og behovene endres. Nå skal dette kulturminnet totalrehabiliteres, og det skal skapes arbeidsplasser for fremtiden.

Byggets fasade er dekket med en naturbetong som Erling Viksjø fant opp. Denne skal nå renskes og gjøres fin, slik at bygget igjen fremstår som den arkitektoniske perlen det en gang var.

Planene for dette markante kulturminnet, som også står på Byantikvarens gule liste, har fått mange positive tilbakemeldinger. Gjennom god dialog med byantikvaren har det vært mulig å utvikle attraktive kontorløsninger som fanger interesse fra en rekke virksomheter som ønsker seg hit.

Det er forventet at bygget skal være klart til innflytting i tredje kvartal 2022.

Det ikoniske «Erling Viksjø»-bygget på St. Olavs plass 5 ble opprinnelig oppført på oppdrag for Oslo Helseråd og sto ferdig i 1969. Nå skal dette kulturminnet totalrehabiliteres, og det skal skapes arbeidsplasser for fremtiden.

Norges største ombruksprosjekt

I Kristian Augusts gate 13 finner man det som er omtalt som Norges største ombruksprosjekt. Kontorbygget ligner ingen andre bygg, og er bygget på en helt utradisjonell måte.

Her er bygningsdeler hentet fra en rekke ulike bygg. Det er blant annet hentet hulldekkeelementer fra regjeringskvartalet, stålbjelker fra store deler av Oslo-området, vinduer fra Kværnerbyen, branndører og sanitærutstyr fra Barcode i Bjørvika, og stålgitter fra Tøyenbadet som er blitt rekkverk.

Det gamle bygget er renovert, og har også fått et tilbygg.

Alt er bygget med utgangspunkt i størst mulig grad av ombruk. Leietaker Spaces coworking vil trolig få besøk av mange skuelystne som ønsker å se på dette invasjonsprosjektet som setter standarden for fremtidige ombruksprosjekter.

At det i tillegg er mange andre spennende prosesser på gang med virksomheter som nå ønsker seg til Tullin, gjør at brikkene er i ferd med å falle på plass i dette som blir en ny bydel i hovedstaden.

Kristian Augusts gate 13, omtalt som Norges største ombruksprosjekt.
Powered by Labrador CMS