Annonsørinnhold

Både hund og katt kan forsikres mot skade og sykdom. Foto: Tomas Tuma
Både hund og katt kan forsikres mot skade og sykdom. Foto: Tomas Tuma

Et forsikret dyreliv

Et kjæledyr uten forsikring kan bli, ja, dyrt.

Publisert Sist oppdatert

Den første, og billigste, forsikringen alle hundeeiere bør gå til anskaffelse av er en refleks. En synlig hund en bekreftelse på at det finnes en omtenksom eier.

– Refleks finnes i mange varianter og hunder bli nesten usynlige i vei- eller asfaltkanten, og særlig hvis de er små, sier Arne Einar Brun, kommunikasjonsrådgiver i Tryg.

De fleste zoobutikker tilbyr også refleks til katter som er ute om kvelden og natten. Refleksene kommer som brikker, halsbånd og i andre varianter.

Dyrebar forsikring

Skulle en tragisk ulykke likevel forekomme eller hvis det trengs medisinsk hjelp, er forsikring en nødvendighet. Ved skader, tap, død eller ved sykdom, kan kostnadene ofte bli svært høye.

Selv om en økonomisk kompensasjon aldri kan bringe kjæledyret ditt tilbake, kan det i det minste lette en bekymring fra skuldrene dine. De fleste store forsikringsselskaper tilbyr dyreforsikring.

– Vi har en svært fleksibel hundeforsikring i Tryg, som er delt opp i to. Den ene, og billigste, dekker tre uforutsette hendelser: død eller avlivning etter ulykkesskade, dyr som blir borte, eller ved «nedsatt bruksverdi» på grunn av akutt sykdom eller ulykkesskade, sier Brun.

Forsikrer for hele Norden

Den andre, som vi alltid anbefaler, er hundeforsikring med behandling, som i tillegg inkluderer behandling som skyldes sykdom eller ulykkesskade, fødselshjelp og kastrering.

Når man er ute på reise, anbefales det å ha med kontaktinformasjon til forsikringsselskapet. Da kan man få råd om hvordan man skal forholde seg ved skader, sykdom eller ulykker. I Trygs tilfelle gjelder forsikringen for reiser i hele Norden.

Kjæledyrsforsikring for undulaten

Hva med ansvarsforsikring, hvis hunden skulle angripe et menneske eller et annet dyr?

– Privatansvar er dekket av innboforsikring, og utbetales ved rettslig erstatningsansvar. Det er vanligvis ingen ansvarsdekninger på dyreforsikringer, sier Brun.

Ønsker du å forsikre katter, undulater, marsvin, kaniner eller andre kjæledyr (hvor behandlingskostnadene hos en veterinær også kan bli høye), tilbyr blant annet Gjensidige kjæledyrsforsikring.