Annonsørinnhold

Midgard Vikingsenter. Foto: didrick stenersen - visitOslo
Midgard Vikingsenter. Foto: didrick stenersen - visitOslo

Sommeridyll i Vestfold

Vestfold har unike naturopplevelser, fornøyelsesparker og et rikt kulturliv. Vi viser her frem et lite knippe av de mange attraksjonene som Vestfold har å by på.

Publisert Sist oppdatert

Den har flere ganger blitt kåret til årets sommerby, Stavern – med sandstrender i alle retninger, flotte nakne svaberg og en gjestebrygge som tar pusten fra deg. Byen oser av sommerglede, bare 1 time og 50 minutter med bil fra Oslo, men likevel langt unna hovedstadens stress og støy.

Stavern har litt av alt, enten du er en feststemt tenåring eller en av dem som ønsker er rolig sommer med flotte naturopplevelser. Foreningen Glade dager bidrar her med teateroppsetninger, revyer, konserter, kunstutstillinger og barnearrangementer, så her finner man noe for hele familien.

De pittoreske kyststiene

Vi har sett nærmere på en av de mange kyststiene som Vestfold har å by på, og den starter i Stavern og går hele veien til Brakevik. En strekning på 35 kilometer.

Stien er merket med blått langs hele veien og kan by på varierende natur, alt fra forblåste svaberg til sandstrender. Her er det milevis av kyststier og man finner en ro i sjelen over det vakre skue. Hvis du er en av de er eventyrlystne er det badeplasser, strender campingplasser samt mang en skrent som det er mulig å hoppe ut i det klare vannet fra.

Er du på familietur, er det også en hel rekke strender, som Nalumstranda eller Kjærstranda som begge er sandstrender, langgrunne og perfekt for både små og store. Skulle du gå lei av vandring langs kysten, er det ingen grunn til å fortvile. Vestfold har nemlig mye mer å by på enn en fantastisk kyst.

Vikingene på Midgard

Liker du kunst og kultur, har Vestfold en rekke flotte museer. Vi har tatt en nærmere kikk på Midtgard Historisk Senter. Vestfold har faktisk Nord-Europas største samling av monumentale gravhauger fra vikingetiden.

Under vikingtiden var Vestfold et område der dronninger, høvdinger og stormenn bygget storgårder, etablerte handelsplasser og gravlag sine døde i prakt. Etter et besøk hos de ville vikingene, kan det passe seg med litt mer rolige omgivelser.

Foldal familiepark

Foldal Familiepark ligger like ved Stavern og passer seg hvis du ønsker en liten pause i rolige omgivelser, der barna kan løpe fritt rundt uten at du trenger bekymre deg. Her er det ingen farlige leker, null stress og mas, samtidig som ingen kjeder seg.

Parken er kjempestor – hele 85.000 km2 og inneholder blant annet 25.000 ulike blomsterplanter, noe som også gir deg terapi i feriekjøret. For barna er det her balanseløype, akebakke, ballrom, gravemaskiner og traktorer (red. for barn) for å nevne noen av de mangfoldige aktivitetene som finnes her.

Dette er bare noen av de mange attraksjonene og gjøremål som du kan finne i Vestfold, og vi anbefaler alle som tar Norgesferie i år, å ta en tur innom dette flotte og mangfoldige fylket som har så mye å by på. God tur!