Bydel Frogner informerer

I bydel Frogner er det fullt av engasjerte frivillige som gjør en uvuderlig innsats for store og små. Nå skal de hylles og vise frem innsatsen.

Frogneruka 2022 hyller de frivillige ildsjelene i Bydel Frogner

I år er det frivillighetens år, og Bydel Frogner arrangerer Frogneruka 2022 for aller første gang. Nå etterlyser frivillighetskoordinator Azita Radpey frivillige som ønsker å bidra til uka.

Publisert

Frogneruka 2022 arrangeres i uke 34: Mandag 22. august til søndag 28. august 2022. Bidrag kan meldes her innen 7. juni.

Frogneruka 2022 skal være en uke av og for frivillige, som både synliggjør, inspirerer, samt mobiliserer til frivillig engasjement.

— Det er frivillighetens år i år! Og vi i Bydel Frogner ønsker å løfte frem alle de gode kreftene og det store engasjementet som finnes i bydelen vår, forteller Azita Radpey, frivillighetskoordinator i Bydel Frogner.

Bydel Frogners frivillighetskoordinator Azita Radpey. Hun står i bresjen for Frogneruka 2022, som er verdens første Frogneruke.

— Bydelens dag ble arrangert for første gang i mai 2019 på Frogner stadion. Nå ønsker vi å fortsette tradisjonen, og sette av en hel uke som samler og viser frem alle de gode tilbudene og de mangfoldige frivillige aktivitetene som eksisterer på Frogner.

Aktiviteter, informasjon og lokalt engasjement

Under Frogneruka kan frivillige lag, foreninger, organisasjoner og privatpersoner vise seg frem og inspirere og spre kunnskap om deres arbeid.

De kan bidra med alt i fra kulturelle innslag i form av foredrag, musikk, dans og teater, til å holde stands. Mulighetene er mange.

De frivillige aktørene velger selv tid og sted for det som man ønsker å arrangere i løpet av uka. Man trenger ikke å lage helt nye aktiviteter.

Frogneruka er også en møteplass hvor man kan informere om egen aktivitet og hvor Frogner-beboere kan melde seg til frivillig innsats.

Égal teater er en av de frivillige aktørene i Bydel Frogner som skaper mye glede og overskudd til folk i nærområdet.

Bydelen ønsker i tillegg å avrunde Frogneruka 2022 med en «nabolagsfest» til hyllest for og med frivilligheten

— Vi vet at frivillig aktivitet har en stor samfunnsverdi i tillegg til egenverdi, og supplerer på mange måter det offentlige tilbudet, sier Radpey.

— Vi er avhengige av et godt samarbeid med frivilligheten for å lykkes, og det gjelder på mange plan i samfunnet. Vi i Bydelen ønsker jo å tilrettelegge for at frivilligheten får skinne og vise seg frem på deres vilkår. Nå setter vi av en uke til å se hva som faktisk rører seg i Bydel Frogner, og det er gledelig.

Folkehelse- og frivillighetsprisen 2022

Det er stort fokus på frivillighet i Bydel Frogner.

— Frivillighetspolitikken vår er forankret i bydelens strategi for folkehelse og frivillighet 2022-2025. Strategien legger opp til å satse mer på samarbeidet med frivillig sektor, og til å fremme lokalengasjement, forteller Radpey.

— Dette gjør vi blant annet gjennom å dele ut en årlig folkehelse og frivillighetspris til noen som har gjort en særskilt god innsats for folkehelse- og frivillighetsarbeidet i Bydelen.

I år vil prisen deles ut under Frogneruka 2022. Frist for å nominere til prisen er 6. juni. Her kan du lese mer om prisen.

Hvert år deler også bydelen ut frivillighetsmidler, som vil si økonomisk støtte til frivillig innsats i bydelen.

— Det er de lokale politikerne i Bydelen som vedtar størrelsen på frivillighetsmidlene. I år vil denne være betydelig større. Det er et klart og tydelig signal på at frivilligheten settes stor pris på i bydelen, og det er en anerkjennelse i seg selv, påpeker Radpey.

Midlene vil lyses ut i mai måned. Her kan dere lese mer om kriteriene.

Meld bidrag til Frogneruka 2022 her!

Powered by Labrador CMS