Annonse

Janusz Stenzel (45) fra Polen (f.v.) og Janis Jansons (48) og Aleksandr Bartnes (45) fra Latvia har vært fast ansatte tømrere i bemanningsbyrået Eterni i hele 10 år.
Janusz Stenzel (45) fra Polen (f.v.) og Janis Jansons (48) og Aleksandr Bartnes (45) fra Latvia har vært fast ansatte tømrere i bemanningsbyrået Eterni i hele 10 år.

Her feirer Janis, Janusz og Aleksandr 10 gode år som vikar-tømrere i Oslo

«Vanlig» fast ansettelse er ikke den eneste veien til lykke. I forrige uke feiret jubilantene Janis (48), Janusz (45) og Aleksandr (45) hele ti år med oppdrag som fast ansatte i bemanningsbyrået Eterni!

— Jeg har fått flere tilbud fra store selskap jeg har jobbet for gjennom Eterni, men jeg har alltid valgt å bli, forteller Janusz Stenzel.

Sammen med Aleksandr Bartnes og Janis Jansons har Stenzel blitt behørig feiret av Eterni med både gave og kake for hele ti gode år med bemanningsbyrået.

45-årige Stenzel kom til Norge fra Polen for tolv år siden og har vært fast ansatt tømrer i Eterni de siste ti årene. Det betyr at han har muligheten til å ta korte og lange oppdrag i ulike firmaer, som passer han utmerket.

— Jeg kan ta fri når jeg trenger det. Det gjør det mulig for meg å reise hjem til familien min i Polen ofte, som er den viktigste grunnen til at jeg fortsatt er i Eterni. I tillegg møter man forskjellige mennesker fra hele verden når man tar oppdrag på denne måten, påpeker Stenzel.

Fra venstre: Avdelingsleder i Eterni i Oslo Sebastian Gmerek, jubilant Janusz Stenzel , Eternis salgsdirektør Martin Skaug og CSEO Hilde Monteiro ute med kake for å markere og feire 10 års-jubilantene.
Fra venstre: Avdelingsleder i Eterni i Oslo Sebastian Gmerek, jubilant Janusz Stenzel , Eternis salgsdirektør Martin Skaug og CSEO Hilde Monteiro ute med kake for å markere og feire 10 års-jubilantene.

Viktig aktør i arbeidslivet

Eterni er et ledende selskap innen bemanningsløsninger i Norge og ble etablert i 2011. De opererer i en rekke ulike bransjer over hele landet, men alltid i nærheten av deres kunder og ansatte.

Søk på Eterni-oppdrag

Av 2000 fast ansatte vikarer i Eterni hører hele 500 til bransjekategorien bygg og industri. Dette er en bransje som nå er midt i nyhetsbildet.

Regjeringens forslag

  • Regjeringen foreslår et forbud mot innleie fra bemanningsbyråer på byggeplasser i Oslo, Viken og gamle Vestfold.
  • Kun når bedriftenes tillitsvalgte er enige kan et selskap bruke innleie fra bemanningsforetak til midlertidige prosjekt, ifølge forslaget.
  • Forslaget får massiv kritikk fra bransjen, som påpeker at bedriftenes behov for arbeidskraft varierer.
  • Samtidig setter mange vikarer pris på fleksibiliteten og muligheten til å prøve ut forskjellige arbeidssteder før de velger en fast jobb.

Regjeringen foreslår et delvis forbud mot innleie fra bemanningsforetak på byggeplasser i Oslo, i Viken og gamle Vestfold, enkelt fortalt for å fremme faste ansettelser (se faktaboks).

Tømrerne og Eterni-jubilantene Stenzel, Bartnes og Jansons er imidlertid opptatt av å få frem de mange fordelene med livet i et bemanningsbyrå.

Livet som fast vikar

— Jeg vil absolutt anbefale et bemanningsbyrå som Eterni. Det er et bra system, og de betaler lønn på riktig dato for eksempel, forteller Bartnes, som kom til Norge fra Latvia i 2012 og bor her med familien.

— Jeg så litt på mulighetene for fast jobb i firmaer, men fortsatte alltid i Eterni. Her er det en veldig god atmosfære, 100 prosent fast kontrakt og alltid visshet om at jeg kan få oppdrag når jeg ønsker det, forteller Jansons, som også er fra Latvia.

— I tillegg har administrasjonen i Eterni alltid fulgt meg opp raskt og er en veldig fin støtte, legger han til.

Fleksibilitet

Salgsdirektør Martin Skaug i Eterni understreker at bemanningsbyråer spiller en viktig rolle i arbeidslivet. — Bemanningsbyråer har fått en ufortjent dårlig status. Vikar har nesten blitt for skjellsord å regne, sier han.

— Vi som jobber her har det kjempefint og lever våre vanlige liv, men er fast ansatte i et bemanningsselskap. Her får du oppdrag nesten helt skreddersydd etter egne ønsker og med muligheter for variasjon hvis du vil jobbe for andre en stund, påpeker Skaug.

Tid for kake! Aleksandr Bartnes feirer 10 år i Eterni med salgsdirektør Skaug.
Tid for kake! Aleksandr Bartnes feirer 10 år i Eterni med salgsdirektør Skaug.

Nettopp denne fleksibiliteten er en attraktiv side ved bemanningsbransjen for mange arbeidstakere.

Det blir litt som å date flere for å finne den man ønsker å tilbringe resten av livet med. I bemanningsbyråer som Eterni får man snust på forskjellige selskaper før man eventuelt lander på et firma man vil satse på langsiktig.

I tillegg går det altså fint an å feire ti års-jubileum som fast ansatt i et bemanningsbyrå!

Fra vikar til fast ansatt

Aleksandr Bartnes og Janis Jansons er gode eksempler på muligheten for å få fast jobb i firmaene etter hvert hvis man ønsker det.

— Jeg har hatt prosjektoppdrag hos en entreprenør i ganske mange år nå gjennom Eterni. Prosjektet jeg er på nå blir det siste, etter det skal entreprenøren «overta» meg som fast ansatt, forteller Bartnes.

Jansons kan også røpe en siste spennende nyhet: Etter ti gode år i Eterni, har 48-åringen takket ja til en vanlig fast stilling i et firma han fant via nettopp Eterni.

Lykke til med neste kapittel, Janis og Aleksandr! Eterni takker sine medarbeidere for god innsats og ønsker alle lykke til videre.

Oppdrag i Eterni

Powered by Labrador CMS