Annonse

Julehilsen fra Rusken

2020 nærmer seg slutten, og det har vært et spesielt år for alle.

Publisert

Den uka Rusken skulle åpne Vårrusken-kontoret, og invitere alle barnehager i Oslo inn i Rådhuset i mars, så stengte landet ned. Vårrusken måtte, for aller første gang siden oppstarten i 1976, avlyses.

For oss i Rusken har det vært viktig å fullføre de aktivitetene som har vært mulig. Våre ryddeaksjoner i Akerselva og Alnaelva, Plastrusken, har blitt gjennomført, med redusert antall, men med så engasjerte deltagere!

Plastrusken i Alnaelva

For første gang har vi ryddet Alnaelva via Plastrusken. Med lokalt engasjement fra Alnaelvas venner, ryddehjelp fra Grorud skole, og bistand fra kollegaer i Bymiljøetaten, ble ryddeaksjonen vel gjennomført. Dette skal nå bli en årlig elverydding på lik linje med Akerselva, noe vi vet mange har etterspurt. Rapport er utarbeidet for begge ryddeaksjonene.

Plastrusken i Alnaelva.
Plastrusken i Alnaelva.

Plastdag Deichman

I år har TV-aksjonen gått til WWFs arbeid mot Plast i havet, som ligger tett opp til Ruskens arbeid. Vi var derfor veldig glade for å få gjennomført Plastdag på Deichman, på selve TV-aksjonssøndagen.

Inne var det ulike arrangementer for barn, hvor de fikk lære om plast i havet gjennom teater, høytlesing, verksted og foredrag om havet. Rusken stod utenfor biblioteket med ryddeaktivitet og Plastbingo, og fikk besøk av ordfører Marianne Borgen.

Vi er veldig fornøyde med at vi fikk gjennomført dette, etter alle kunstens smittevernsregler, og håper arrangementet var med å sette litt ekstra fokus på plast i havet.

Digitale aktiviteter

I år har vi måttet fokusere mer digitalt, og vi har fått fullført flere prosjekter. Vi har laget sang til barnehagene, med animasjonsfilm og karaokeversjon. Plastbingo har blitt lansert, en ryddeaktivitet for både store og små. I tillegg fullfører vi nå noe veldig spennende til mellomtrinnet, som kommer til å dukke opp til Vårrusken.

Vårrusken

Hva skal skje med Vårrusken i 2021? En ting er sikkert - det skal bli Vårrusken! Vi vet mange har et ønske om å rydde byen på tradisjonelt vis – før 17. mai. Ruskens viktigste oppgave er å tilrettelegge for at alle som ønsker å rydde skal kunne gjøre det. Vi skal få delt ut ryddeutstyr og hente avfall frivillige rydder. I februar vil mer informasjon være tilgjengelig på Ruskens nettsider.

Takk for det gamle – vi ser veldig frem mot det nye, 2021!

Mvh Rusken, med Ruskengeneral Jenny Krohn

Ruskengeneral Jenny Krohn i aksjon ved Alnaelva i år.
Ruskengeneral Jenny Krohn i aksjon ved Alnaelva i år.
Powered by Labrador CMS