Bydel Frogner informerer

Fysioterapeut Julie Schiøtz Løken og erfaringskonsulent Vidar Matsson tar imot deg som sliter med rus, men som trenger å bevege kroppen og treffe noen andre mennesker.
Fysioterapeut Julie Schiøtz Løken og erfaringskonsulent Vidar Matsson tar imot deg som sliter med rus, men som trenger å bevege kroppen og treffe noen andre mennesker.

Julie og Vidar tilbyr gruppetrening til personer som sliter med rusproblemer i Bydel Frogner. Helt gratis

Frisklivssentralen i Bydel Frogner vil hjelpe folk som doper seg eller som drikker for mye. Riktigere kosthold og litt trening kan skape mer mening i hverdagen.

Publisert

Frisklivssentralen på Frogner tilpasser nå tilbudet sitt til folk med rusproblemer. Målet er at deltakerne skal bli gladere og sunnere i hverdagen, være mindre syke og ha noe meningsfullt å gå til.

– Dårligere fysisk helse og lavere forventet levealder går hånd i hånd med et rusproblem. Vi ønsker å så et frø for å skape en større endring i livet sitt, sier fysioterapeut Julie Schiøtz Løken. Hun leder det nye treningstilbudet i Bydel Frogner, sammen med erfaringskonsulent Vidar Mattson.

OBS: Se kontaktdata nederst.

– Alt fløt rundt

Vidar ruset seg og begikk kriminalitet allerede fra han var 13-14. Sånn holdt han på til han nærmet seg 30.

Vidar tror at trening kan hjelpe folk videre i livet sitt. – Mange som misbruker alkohol eller andre dop sitter isolerte og faller utenfor. Trening kan være bra fordi man bruker kroppen og føler på mestring.

– Jeg skulle ønske jeg fikk et tilbud om trening da livet mitt sto på hodet. Det kunne vært en døråpner for å møte andre, i stedet for å sitte hjemme i sofaen. Da kunne jeg knyttet vennskap til noen utenfor miljøet i stedet for bare å møte folk som gjorde og tenkte det samme som meg selv. Når alt fløt rundt, kunne det gitt meg noen faste holdepunkt i hverdagen.

Vidar blir satt i aktivitet av Julie. Nå starter de kurs for flere. Se kontaktdata nederst.
Vidar blir satt i aktivitet av Julie. Nå starter de kurs for flere. Se kontaktdata nederst.

– Livet er bedre

Vidar mener det er mulig å bygge seg opp igjen og er selv et bevis på dette. Han har nå vært rusfri i et par år, trener på helsestudio fire-fem ganger i uken og spiller innebandy. – I dag er livet mitt bedre.

Julie og Vidar ønsker å treffe de som drikker seks øl for mye eller de som drar en linje her og der. Alle som har et rusproblem kan nyttiggjøre seg dette tilbudet.

– Det å komme seg over dørstokken er avgjørende. Noen har masse kunnskap om trening, andre trenger mer hjelp, sier fysioterapeut Julie.

Hun leder treningen i Uranienborgparken og sier nivået avhenger av deltakerne.

Løping og styrke

– Først skal deltakerne få opp varmen i kroppen. Så strekker vi ut. I tillegg blir det både løpe- og styrketrening. Vi kjører effektive og korte økter: Knebøy, utfall og trening med strikk. Man skal kunne gjøre dette på eget initiativ hjemme, sier hun.

Frisklivssentralen i Oscars gate 36b tilbyr også egne kurs i kosthold. – Vi har ikke satset nok på å nå frem til folk som sliter med rusproblemer, men det vil vi rette på nå, sier hun.

Kneøvelser står på repertoaret i Uranienborgparken.
Kneøvelser står på repertoaret i Uranienborgparken.

En positiv møteplass

Gruppetreningen foregår i Uranienborgparken eller i Frisklivssentralen i Oscarsgate 36b. – Vi tar imot deltakere allerede. Det er bare å sende oss en mail eller ringe:

Mail: [email protected]

Telefon: 45725979

– Vi tror tilbudet kan være med på å redusere noen av de negative følgene ved rusproblemer, som redusert livskvalitet, sykefravær og sosial isolasjon. Dette er en positiv møteplass, hvor mestring og helse settes i fokus.

Tilbudet er gratis. I første omgang er det snakk om 12 ukers oppfølging.

Powered by Labrador CMS