
Ny app for deg som bor i Bydel Frogner
Bydel Frogner har lansert en app som gir deg informasjon om stort og smått som skjer der du bor, blant annet hos fritidsklubber, foreninger og helsetilbud. Og egen «Trenger du hjelp?»-knapp.
Appen heter ganske enkelt Bydel Frogner, og er den første appen i sitt slag i Oslo.
Du kan laste den ned både hos Google (Android) og Apple (iPhone).
I appen finner du lavterskeltilbud spesielt for unge og seniorer, i tillegg til tilbud for andre aldersgrupper og familier.
Du kan også velge å få varsler fra et spesifikt lag eller en forening du liker i appen.
Følger du en fritidsklubb kan du for eksempel få beskjed når fritidsklubben arrangerer et spesielt arrangement, eller må avlyse et arrangement. Eller bare at det er boller på kjøkkenet!
En annen viktig funksjon i appen er nyhetsfeeden. Den kalles Bydelsinfo og mater deg primært med aktiviteter og nyheter. Hvis du er generelt interessert i det som skjer i bydelen kan du abonnere på Bydelsinfo i appen.
Samtidig velger du selv hvilke lag og tilbud du følger og eventuelt får varslinger fra, slik at du ikke drukner i informasjon.
Appen med alt
— Det som er spennende er at vi knytter til oss lag, foreninger og frivillige med aktiviteter i Bydel Frogner på en helt ny måte i denne appen, sier Bydel Frogners kommunikasjonssjef Anette Alexandra Dey.
Frigg, Skattekammeret og Frognerparkens venner er typiske aktører man kan forvente å finne i appen, og som kan publisere der. Det kan også være steder som Deichmann, og kor som publiserer når de for eksempel har konserter i Majorstuen eller Frogner kirke.

Bydelens egne tilbud finnes også i appen. Alle som jobber mot målgrupper internt i bydelen får tilgang til å publisere selv. Mange gjør det allerede, og flere vil komme etter.
Det kan blant annet være snakk om tilbud og aktiviteter hos fysioterapeuter, fritidsklubber og ungdomstjenesten.
Bymelding og kommune-TV
Bydelens egne tilbud finnes også i appen. Alle som jobber mot målgrupper internt i bydelen får tilgang til å publisere selv. Mange gjør det allerede, og flere vil komme etter.
Du kan også gå direkte til Bymelding fra appen. Bymelding er et annet populært tilbud på mobil i Oslo hvor du kan melde fra om ting i bybildet du tenker at kommunen bør fikse. For eksempel hull i veien, manglende belysning eller manglende strøing.
Selv politikerne og politisk interesserte får sin egen feed i appen. Der kan man nemlig velge politikk og se på kommune-TV med politiske møter.
Egen «Trenger du hjelp?»-knapp
Dey forteller at de har gjennomført omfattende brukertesting med ungdommer og seniorer for å finne ut hvilke tilbud og funksjoner de ønsket i appen.
Spesielt en ting var ungdommene veldig opptatt av: En egen knapp som heter «Trenger du hjelp?».
Den knappen finnes nå i appen, og leder til alle lavterskeltilbudene for primært unge, men også seniorer.
— Jeg tror det er i tiden. Det er mange som sliter og vil ha en enkel måte å finne lavterskeltilbud på, sier Dey.

Slik kommer du i gang med appen: Last ned i Google Play eller App Store. Appen heter Bydel Frogner.

Fortell appen hvilken målgruppe du tilhører.

Deretter velger du interesseområder.

Nå kan du gå inn på ulike hovedkategorier som du tenker er aktuelle for deg.

Du får også en oversikt over ulike arrangementer i hele bydelen.

I tillegg finnes det blant annet en egen feed med nyheter og kunngjøringer fra hele bydelen.
— Mye informasjon på ett sted
Appen skal også brukes til innbyggerdialog.
— Vi er ikke helt der ennå, men vi er godt i gang med å se på hvordan vi kan bruke spørreundersøkelser og få tilbakemeldinger. Vi har blant annet allerede invitert en innbygger som ga tilbakemeldinger om appen på Facebook, forteller Anette Alexandra Dey.
— Vi håper at dette blir et verktøy som innbyggerne tar i bruk. Appen er tross alt laget for å sørge for at bydelens muligheter blir mer tilgjengelige, nettopp ved å samle mye informasjon på ett sted, sier hun.
Viktig kommunikasjonskanal
Tilbudet er et pilotprosjekt som bydelen har igangsatt fordi de ikke har hatt en egnet kanal for å nå deres målgrupper.
— Facebook og Instagram er algoritmestyrte, og det er helt vilkårlig om de vi ønsker å nå faktisk får informasjonen vi legger ut der. I tillegg prøver man å favne alle i en kanal i sosiale medier, sier Dey.
I Bydel Frogner-appen velger man hvilken kategori man tilhører, enten det er ungdom, voksne eller seniorer. På blant annet den måten lar appen bydelen treffe målgruppene mye bedre.
Åpen invitasjon til bydelens aktører
— Så er det superviktig at vi kan knytte til oss lag og foreninger i appen, for de har mange tilbud til innbyggerne. Den muligheten har vi ikke i sosiale medier, påpeker Dey.
Hun inviterer alle lag, foreninger og frivillige i bydelen til å bruke appen til å nå ut til innbyggerne.
— Vi er godt i gang med å fylle appen med aktører, men vi ønsker oss så mange som mulig. Det er bare å ta kontakt, så får man tilgang og kan publisere, sier hun.
I tillegg kan appen brukes av næringsdrivende i visse sammenhenger. Bydelen ønsker å komme i kontakt med de som for eksempel vil leie fortauer, torvplasser og lokaler.
Stadig bedre app
Selv om det er mye spennende og viktig i appen allerede, er det mer i vente. — Appen er i kontinuerlig utvikling, og vi vil bruke den mer og mer som vår hovedkanal, sier Dey.
En av funksjonene under utvikling er en kalenderfunksjon, som vil bli knyttet til spesifikke arrangementer.
For eksempel Frogneruka 22. til 28. august, en hel uke med frivillige aktører. Da vil all informasjon om programmet være i kalenderen.
I tillegg skal man kunne få varslinger om arrangementer og kart som viser hvor de ulike aktivitetene skjer.
Alt i appen, som du altså kan laste ned for Android her og for iPhone her.