Annonse

Plastbingo med Rusken

Plast i havet har blitt en viktig miljøsak. Plast brytes ikke ned, men blir til små plastbiter og til slutt mikroplast. Dette skader både fisk og fugl og annet marint liv. Bli med og spille Plastbingo, og forhindre at plast havner i havet.

Publisert
Her ser vi hele bingobrettet, med alt fra tau til plastposter.
Her ser vi hele bingobrettet, med alt fra tau til plastposter.

For Rusken har det blitt enda viktigere å belyse at det som havner på bakken, havner i havet. Fordi plasten blir vanskelig, og i noen tilfeller umulig, å rydde opp fra havet, er det ekstra viktig å plukke opp plast som ligger på bakken. Da forhindrer man at det havner i elv, avløp eller havet. Du kan bli med på denne viktige oppgaven!

Plastbingo

Bymiljøetaten har laget en aktivitet for alle som vil rydde plast, nemlig Plastbingo! Her skal du samle gjenstandene på brettet, og forsøke å få bingo. Du må også gjerne finne alle gjenstandene på brettet og fylle hele. Plastbingo kan gjøres alene, med familien, venner eller kanskje klassen din? Det er også en aktivitet som kan gjøres mange ganger.

Hvordan spille?

Vi har laget landingsside på www.rusken.no/plastbingo. Her kan du laste ned og skrive ut bingobrettet. Du kan også ta et skjermbilde hvis du kun vil ha bingobrettet på mobilen. Her kan du også lese og lære mer om gjenstandene du finner på brettet. Vi gir i tillegg tips og råd ved rydding.

Plastarrangement søndag 18. oktober

I år er «Plast i havet» tema for årets TV-aksjon. I tillegg til Plastbingo har Bymiljøetaten i samarbeid med Deichman planlagt et familiearrangement søndag 18. oktober på Deichman. Her blir det 4 ulike arrangementer, for barn mellom ca 5-12 år. Rusken vil i tillegg ha stand utenfor biblioteket, hvor vi deler ut Plastbingo og snakker om tematikken «Plast i havet.»

Arrangementet er helt gratis, men man må få billett via nettsiden kl 08. samme dag. Les mer om arrangementet her!

Nedenfor oppfordrer Selda fra NRK til å bli med på plastbingoen:

Powered by Labrador CMS