Rusken informerer

På julemarkedet i Spikersuppa har Christer (67) tenkt til å kaste gløggkruset i miljøstasjonen han fikk øye på.

VIDEO: Ni på gata om Oslo-folks søppelvaner: — Hvor har du tenkt til å kaste det pappkruset?!

Flasker og pappkrus utgjør en stor del av søppelet i byen. I denne videoen forteller folk i Oslo-sentrum hva de har tenkt å gjøre med drikkebegeret når de har slukket tørsten.

Publisert

Det er ikke så uvanlig å få øye på henslengte pappkrus, flasker og bokser når man beveger seg rundt i byen.

Faktisk er drikkebeger en av de vanligste typene avfall i byen!

I Oslos gater spør vi mennesker med et pappkrus og annen emballasje hva de har tenkt å gjøre med avfallet, og hva de synes om Oslofolks forhold til byens søppelbøtter.

— De fleste er flinke til å bruke søppelbøttene, men det er jo også mye forsøpling her og der, påpeker June (23) i videoen, med plast-drikkebeger i hånd inne på Byporten.

Se videoen her!

Rusken: — Alle kan bli flinkere

— Alle kan bli flinkere til å kaste søppel! Matemballasje og for eksempel pizzakartonger kan enkelt brettes, og vips så får det også plass i søppelkassen, påpeker Rusken-general Jenny Wallheden Krohn.

Fakta: Rusken

Rusken er et kommunalt tiltak i Oslo som har til mål å holde byen ren og fri for avfall og etablere gode rutiner til miljøarbeid. 

  • De er spesielt kjent for årlige Vårrusken og tiltak som ryddingen av Oslos elver, men har mange ulike prosjekter på gang året rundt. 
  • Rusken samarbeider med blant annet politikere, bydelene skoler, barnehager, organisasjoner og næringsliv.

Rusken har akkurat gjennomført en undersøkelse i samarbeid med Kirkens Bymisjon, der hvor Ruskens plukkere er ute på faste ruter rundt om i byen.

Gaterusken, Rusken-general Jenny Krohn (2. f.v.) og ordfører Anne Lindboe (4. f.v.) ute på søppeltokt i november.

— Dessverre viser resultatene at det er mange som kaster fra seg drikkebegere nå i førjulstiden. Disse burde det være veldig enkelt å kaste i søppelkassen, sier Rusken-general Krohn.

— Bruk våre søppelkasser, vi har mange av dem og de tømmes jevnlig. Skulle den nærmeste være full er det ikke mange meter til neste, så ta med deg det som skal kastes. Vi er heldige som bor i en så pen by, så ta vare på den slik at du og andre finner den like pen, sier Rusken-generalen.

Jeg fant, jeg fant! Ruskengeneral Jenny Wallheden Krohn holder opp noe av dagens søppelfangst ved Teglverksdammen i sommer. Oslo Elveforums Sidsel Andersen var også med på den aktuelle ryddeaksjonen.
Powered by Labrador CMS