Annonse

Ruskengeneral Jenny Krohn (kledd i Rusken-oransje fra topp til tå) med topp motiverte Rusken-frivillige i forbindelse med en tidligere vårrengjøring.
Ruskengeneral Jenny Krohn (kledd i Rusken-oransje fra topp til tå) med topp motiverte Rusken-frivillige i forbindelse med en tidligere vårrengjøring.

Bli med på vårrengjøring av byen

Oslo kommunes stolte tradisjon med Vårrusken er åpen for påmelding. Nå kan du være med å rydde i byen, og Rusken leverer ryddeutstyr direkte til deg.

Publisert

Vårrusken er en årlig ryddeaksjon hver vår, som er åpen for alle som bor i Oslo. Man melder seg på og mottar ryddeutstyr fra Rusken, og deretter organiserer man selv ryddingen.

— Vi håper så mange som mulig vil bli med i år. Det er en flott aktivitet for å gjøre nærmiljøet sitt hyggelig, og Ruskens viktigste bidrag for å gi alle muligheten til å være sammen om en ren by, forteller Ruskengeneral Jenny Krohn.

Viktig innsats for en ren by

Vårrusken mobiliserer hvert år 300 000 av Oslos befolkning til å være med å gjøre byen ren og fin. Barna i Oslo vokser opp med Rusken, og lærer fra tidlig alder at alle har et ansvar for sitt eget nærmiljø, og hvordan det ser ut.

Nå inviteres barnehager, skoler, borettslag, velforeninger og frivillige ryddelag til å gjøre sitt nærområde rent og pent.

Ryddeutstyr leveres direkte

I år leverer vi alt ryddeutstyr direkte til de påmeldte, og man kan rydde helt frem til 30. juni. Ruskengeneral Jenny Krohn håper å se mange påmeldte.

— Nå kan man gjøre det ekstra hyggelig i sitt nærmiljø, og vi håper mange vil bli med på det. For mange Osloborgere er Vårrusken en tradisjon, og et tegn på at våren er her.

Utvider rydding til 30. juni

Tradisjonelt har Vårrusken vært en opptakt til 17. mai, hvor byen skal ryddes og være fin før nasjonaldagen. I år utvides ryddeperioden.

— Vi har valgt å utvide ryddeperioden til 30. juni, for alle påmeldte. Det betyr at man har god fleksibilitet på når man rydder, forteller Ruskengeneralen.

Gratis levering av avfall

Borettslag og sameier kan ved fremvisning av Rusken-kupong levere avfall gratis ved Ragn-Sells i Lørenskog, innen 30 juni.

All informasjon om Vårrusken og lenke til påmelding er tilgjengelig på www.rusken.no

For barnehager og skoler er påmeldingsfristen 23. mars.
For borettslag, velforeninger og frivillige ryddelag er fristen 25. juni.

Powered by Labrador CMS