Annonse fra Rusken

Ruskengeneral Jenny Krohn ved Akerselva.
Ruskengeneral Jenny Krohn ved Akerselva.

Rusken ryddet halvt tonn avfall fra Akerselva

Rusken har fått gjennomført årets Plastrusken-aksjon, vår årlige rydding av Akerselva. 400 kg avfall ble hentet opp av elva, deriblant 10 sparkesykler.

Publisert

Ryddeaksjonen ble gjort sammen med Miljøforeningen Akerselvas Venner (MAV), Ruskenpatruljen, Oslofjorden friluftsråd, Bymiljøetaten (BYM), studentforeningen Feminim og Fornem (FF), Vann- og avløpsetaten (VAV) og Bymiljøetatens entreprenører for Akerselva-området; Steen & Lund.

– Plastrusken ble gjennomført etter nødvendige retningslinjer, og vi i Rusken er svært glade for at vi fikk avholdt denne ryddeaksjonen da vi kunne invitere mer enn 5, forteller Ruskengeneral Jenny Krohn.

Oppryddingsarbeidet i aksjon i Akerselva.
Oppryddingsarbeidet i aksjon i Akerselva.

400 kg hentet opp

Entreprenøren Steen & Lund stilte med dykkere, båt og kranbil, som vi er helt avhengige av for å få opp tungt avfall fra elva. I år ble det hentet opp 400 kg avfall fra elva.

Vi fant blant annet 10 sparkesykler fra utleiefirmaer. Ellers var funnene i elva diverse metall som ruster, men ikke forsvinner. Vi hentet opp en hagestol, en lyktestolpe, en tralle fra IKEA, rekkverk, engangsgrill. Dette er ikke ting som brytes ned, og vil bli liggende i elva.

Strekningen som ryddes er fra Nedre Foss park, og ned til Vaterland. Langs vannkanten har Rusken med frivillige ryddere, som forhindrer at søppelet havner i elva, og til slutt ut i Oslofjorden. Langs elvekanten var det spesielt emballasje, engangs-kaffekopper, sneip og ølkorker som ble funnet.

Sårbar for forsøpling

Funnene og mengden vi finner viser nødvendigheten av å få ryddet Akerselva, og hvor sårbar den er for forsøpling. Det kommer egen rapport om funnene, hvor Rusken peker på avfallsutfordringene vi ser.

Alle må bidra til å holde elva ren

– Akerselva er historisk og vakker og fortjener bedre – nå har vi bidratt litt og håper at alle gjør sitt videre, sier Ruskengeneral Jenny Krohn.

Rusken-teamet ved Akerselva.
Rusken-teamet ved Akerselva.
Powered by Labrador CMS