Annonse

I spillet Rusken mot Fusken kan du rydde opp i Oslo.
I spillet Rusken mot Fusken kan du rydde opp i Oslo.

Rydd Oslo på ekte via mobilspillet Rusken vs Fusken

Rusken har laget et digitalt spill med utaktiviteter, åpent for alle! I spillet samler du søppel og lærer hvilken forsøpling som er typisk i sentrum, Oslomarka og "Osloelva". Kan du hjelpe Rusken å rydde Oslo?

Publisert

I en spesiell og tøff tid for Oslo prøver Rusken å legge til rette for våre Osloborgere.

På tross av gjeldende situasjon har vi hatt god påmelding til Vårrusken fra barnehager og skoler. Dette tiltaket er etterspurt, og vi er glade for å få det til i år.

Selvsagt gjennomføres all aktivitet i henhold til gjeldende smittevernråd, god informasjon om ryddetips og organisering er gitt ved påmelding.

Spill med uteaktiviteter

Vi vil også gjerne fortelle om årets premie.

I år blir det lansert et digitalt spill med uteaktiviteter for Osloskolen. Spillet er laget i forbindelse med Vårrusken, til mellomtrinnet i Osloskolen.

Under Vårrusken blir byen ryddet av barnehager, skoler, borettslag og frivillige ute.

For elevene er dette spillet et supplement til den fysiske ryddingen, og elevene skal lære mer om hvorfor de er med på Vårrusken, og hvordan forsøpling påvirker dyr og natur.

Osloelva i Rusken vs Fusken. Her ligger det mye søppel!
Osloelva i Rusken vs Fusken. Her ligger det mye søppel!

3 spillbrett

I spillet, som heter Rusken vs Fusken, skal man rydde sentrum, Oslomarka og Osloelva. Ved hjelp av et gyroskop skal man samle så mye søppel man klarer.

Her blir det utfordrende etter hvert som søppelet samler seg opp!

Søppelet i spillet er forsøpling som er typisk for området, som engangskopper i sentrum, matemballasje i marka og snus i Osloelva.

Man må også svare på spørsmål underveis som gir poeng ved riktig svar. Poengene bruker man på Miljøstasjonen for å få ting som ekstraliv, og låse opp flere nivåer.

Skann QR-koden ovenfor med mobilen din for å gå til spillsiden, eller gå hit på mobilen din.

Prøv spillet sammen med familien

Spillet er åpent og gratis for alle, og mange aldersgrupper kan ha glede av dette spillet, også voksne. Spill gjerne med barn og barnebarn, eller med deg selv!

Det kan spilles på mobil eller nettbrett. Man kan ta skjermbilde av poengene sine og konkurrere mot hverandre.

Spillet er utviklet av Megapop, i samarbeid med Kikkut og Rusken i Oslo kommune.

Ønsker du å være med å rydde Oslo i forbindelse med Vårrusken? Påmelding for borettslag og frivillige er fremdeles åpent, se mer på Ruskens hjemmeside.

Da er det bare å sette i gang!
Da er det bare å sette i gang!
Powered by Labrador CMS