Annonsørinnhold

Takmiljø som minner om New York High Line

Grønvollkvartalet skal være med på å ta Helsfyr inn i fremtiden. En heller grå tomt med næringsbygg blir erstattet med 400 boliger som vil utgjøre et frodig nabolag.

Som en del av prosjektet skal det bygges en ny levende gågate med butikker og serveringssteder mellom Grønvollkvartalet og Fyrstikktorget, som blir nærmeste nabo.

Byggearbeidene har planlagt oppstart sommeren 2023, mens de første 101 boligene legges ut for salg nå.

Tak med gangbroer

Byggene i Grønvollkvartalet vil omkranse en stor felleshage.

Takene skal bygges ut med egne grøntanlegg og knyttes sammen med gangbroer.

Øystein Gundersen i Nordr er salg og markedsansvarlig for Grønvollkvartalet og forteller at dette prosjektet vil være med på å sette en ny standard for hvordan man kan bo i byen.

— Dette blir Norges første nabolag hvor man kan vandre fra et tak til et annet, sier han.

— Miljøet på takene er inspirert av blant annet High Line i New York, som gir en fredelig opplevelse i grønne omgivelser høyt over travle bygater.

Tradisjon og nytenking

På Helsfyr finnes det bomiljøer fra 1800 tallet og fram til i dag. Grønvollkvartalet blir en del av et levende nærmiljø og det er viktig at prosjektet bidrar til gode sosiale rammer.

Det blir en barnehage inne i felleshagen mellom byggene, det er satt av plass til et nærmiljølokale for bydelen og i nabolaget til utbyggingen vil det også lages park på tomter som nå brukes til parkering og næring.

— Bygningsmassen rundt har hatt betydning for utformingen av Grønvollkvartalet, forteller Øystein.

— Fasadene som vender mot naboene tar opp teglstenstemaet som kjennetegner Fyrstikktorget. Veggene inn mot fellesområdene blir lysere. Her skal tradisjon og nytenking møtes på best mulig måte.

Rom for alle dine sider

Grønvollkvartalet skal gjenspeile mangfoldet i området rundt. Boligene vil være mellom 45 og 140 m2, så uansett livsfase vil man bo godt her.

Alle leilighetene er universal utformet, med blant annet store bad, og de er tilgjengelige med heis.

Det er ikke behov for spesialtilpasning om livssituasjonen skulle endre seg.

Som i de fleste nye boligprosjekter kommer det også private uteplasser i form av balkonger for alle boligene.

Mye å ta hensyn til

Grønvollkvartalet sikter mot sertifiseringen Breeam Very Good.

For å oppnå det må et byggeprosjekt dokumentere og levere innenfor kravene på 11 forskjellige punkter: Ledelse, helse og innemiljø, energi, transport, vann, materialer, avfall, arealbruk, økologi, forurensning og innovasjon.

Øystein forteller at Grønvollkvartalet har vært et viktig signalprosjekt for Nordr: — De som flytter inn i Grønvollkvartalet kan være trygge på at menneskelige og miljømessige hensyn er ivaretatt gjennom hele prosessen. De får også energieffektive boliger, noe som vil vises på energiregningen.

Sentralt på toppen av Oslo

Boligene er tilrettelagt for grønne løsninger i hverdagen. Det er kort vei til et av landets best betjente kollektivknutepunkter, som gjør det enkelt å komme seg rundt i Oslo og omegn uten bil. Grønvollkvartalet er i tillegg omgitt av sykkelveier, derfor er det satt av rikelig plass til sykkelparkeringer og et felles sykkelverksted.

Forventninger rundt salgsstart

I et urolig boligmarked kan det fremstå som et sjansespill å investere i en bolig som enda ikke er oppført. — Vi er forberedt på at noen kanskje vil sitte på gjerdet en stund, sier Øystein.

— Samtidig så er de fleste klar over at boligkjøp er et langsiktig prosjekt. Man skal være sikker på hvor og hvordan man vil bo. Dette er et område som bare vil bli mer populært. Å være tidlig inne i et prosjekt med en etablert utbygger som Nordr er så trygt som det kan bli.

En helt ny bolig gir forutsigbarhet

Helt nye boliger fra Nordr selges til fast pris. Hvis flere ønsker samme bolig blir det avgjort ved loddtrekning.

Når en etablert utbygger står for oppføringen av prosjektet kan du være sikker på at alt arbeid blir gjennomført i henhold til gjeldende standarder og det kommer ingen økonomiske overraskelser i etterkant.

En solid utbygger er der også når boligen er overlevert. Øystein har et tips til alle som vurderer helt ny bolig: — Kjøper du bolig tidlig i byggeprosjektet så har du muligheten til å velge materialer og innredning som gir det personlige hjemmet du ønsker deg.

Velkommen til visning

Alle som er nysgjerrige på hvordan Grønvollkvartalet blir kan besøke grønvollkvartalet.no. Prosjektets eget visningssenter ligger i Grønvoll allé 20, og er åpent torsdager kl. 17-18 og søndager mellom klokken 13 og 15.

Slik foregår boligkjøp i et byggeprosjekt:

  • Det er ingen budrunde. Når du har bestemt deg for hvilken bolig du vil ha, sender du inn et kjøpetilbud via hjemmesiden.
  • Du må ha et finansieringsbevis for hele beløpet, selv om du bare betaler en andel i oppstarten av prosjektet.
  • Når kjøpetilbudet er godkjent får du kontrakten til signering.
  • Utbygger stiller garanti for oppfylling av avtalen ihht Bustadsoppføringslova.
  • Er du tidlig ute med å kjøpe bolig i et prosjekt kan du forme ditt drømmehjem med tilvalg. Utbygger tilbyr en rekke forskjellige alternativer for blant annet gulv, kjøkken og bad.
  • Før du overtar boligen gjør du en ferdigbefaring sammen med utbygger.
  • Når overtakelsen skjer, må hele beløpet for boligen være betalt. Ved overtakelsen går man en befaring og signerer en protokoll der eventuelle punkter som skal rettes opp fremkommer.
  • Etter det første året i den nye boligen er det ettårsbefaring.
  • Selger stiller en bankgaranti for 5 % av kjøpesummen som løper 5 år etter overtakelse
Powered by Labrador CMS