Annonsørinnhold

Strømprisene har skutt i været. Vet du hva du burde betale for strømmen din?
Strømprisene har skutt i været. Vet du hva du burde betale for strømmen din?

Strømsjokk! Men ett selskap utmerker seg som billigst

Ny markedsrapport viser hvilket strømselskap som holder de laveste prisene.

Publisert

Itera og Thema Consulting har nettopp kommet ut med sin markedsrapport for strømbransjen. Rapporten kommer ut to ganger i året, og rapporten for høsten 2021 er helt fersk.

– Det er fantastisk moro at Klarkraft i rapporten kommer ut som den billigste avtalen i en rangering av de mest synlige og varige spotavtalene i markedet, sier grunnlegger av Klarkraft, Haakon Dyrnes.

Klarkraft ble til som en motreaksjon til alt juks og lureri i strømbransjen. Gründerne bak bestemte seg for å sjekke hva de faktisk betalte. De fikk også venner og familie til å undersøke. Det de fant ut, var at de betalte mer enn de trodde.

Haakon Dyrnes bestemte seg for at Klarkraft skulle bli en aktør som gikk foran med å tilby et av de billigste, enkleste og tryggeste strømproduktene i markedet.

– Det å kunne stole på hverandre, at du får det dere er enige om og ikke noe annet, er noe som burde være en selvfølge. Men - dessverre - slik er det ikke i strømbransjen, sier Dyrnes.

– Flere norske strømselskaper lurer kundene sine systematisk, sier tidligere mobiltopp Haakon Dyrnes.
– Flere norske strømselskaper lurer kundene sine systematisk, sier tidligere mobiltopp Haakon Dyrnes.

Regelrett juks

Parallelt med at vi utviklet et skriftspråk, kom også den berømte lille skriften. Finurlige hemmeligheter og vilkår som du kanskje ikke engang oppdager selv.

– Noen som virkelig har perfeksjonert jukset, er strømselskapene. Én av to kunder føler seg lurt. Senest i fjor høst klaget Forbrukerrådet inn hele 29 strømselskaper for regelrett juks. De tilbød rett og slett avtaler med hemmelige prispåslag, forteller Dyrnes.

Vi bestemte oss for å være på kundens lag i en bransje som står til stryk i kundebehandling.

– Dette er jo ikke greit. Men firmaene fortsetter bare, utnytter at du ikke kjenner betingelsene på strømavtalen din, og tror avtalen er god. Og det er akkurat slik strømleverandørene vil ha det, sier Dyrnes.

Strømregningen består av masse kompliserte tall og søyler og spotpris (på baksiden av en strømregning du ikke engang leser) og øre per kWh og klimaopprinnelsesgarantier og andre begreper det er vanskelig å vite hva egentlig er. De færreste setter seg inn i hva de egentlig har sagt ja til - og blir lurt.

På Klarkrafts hjemmeside kan du se prisene de ulike strømselskapene tilbyr.
På Klarkrafts hjemmeside kan du se prisene de ulike strømselskapene tilbyr.

Ble forbanna

– Da vi satte oss ordentlig inn i dette, leste strømregningen vår nøye, ble vi rett og slett forbanna. Vi fikk nok. Og startet vårt eget strømselskap - Klarkraft. En motreaksjon på alt snusk og fanteri som finnes i strømbransjen, sier produktsjef Ørjan Hanssen.

– Vi bestemte oss for å være på kundens lag i en bransje som står til stryk i kundebehandling. En irriterende vaktbikkje som skal bite de store aktørene i leggen og sørge for at tilsynsmyndigheter og andre gjør jobben sin for å beskytte og hjelpe kundene - også i strømbransjen.

Ærlighet varer lengst. Det du ser, er det du får hos Klarkraft.

Hos Klarkraft finnes det bare én avtale til kundene. Alle får strøm til selskapets kostpris pluss 35 kroner i måneden. Det er alt.
Hos Klarkraft finnes det bare én avtale til kundene. Alle får strøm til selskapets kostpris pluss 35 kroner i måneden. Det er alt.

Ingen lokketilbud

Firmaets eneste lokketilbud er at de aldri har lokketilbud.

Som første og eneste strømselskap viser de deg tydelig hva hele din strømkostnad faktisk består av.

Vårt eneste lokketilbud er at vi aldri har lokketilbud.

– Vi selger kun ett produkt, som er et av de aller billigste og tryggeste i markedet. Og vil alltid være det. Vi tar ingen fortjeneste på strømmen, kun 35 kroner i måneden for jobben.

Klarkraft snur på hele risikoen. – Vi binder oss til de prisvilkårene vi gir deg som kunde i to år, uten at du binder deg til oss. Vi kaller det omvendt binding. Markedet er oversvømt av lokketilbud som høres bra ut, men som etter kort tid plutselig endres til et betydelig dyrere produkt. Aldri her! Det er vår garanti til deg, sier Haakon Dyrnes.

Les mer om strømtilbudene fra Klarkraft her.

Powered by Labrador CMS