Annonse

Carl Henrik Lampe i Tune Viking vil bygge vikingskip i Oslo. Her på Risør trebåtfestival i 2015

Vil bygge et vikingskip i Oslo med folkefinansiering

21 millioner kroner vil det koste å bygge Tune-skipet i en full-skala rekonstruksjon basert på vitenskapelige målinger og forsøk. Nå kan du bli med på spleisen. (Annonse)

Carl Henrik Lampe i Tune Viking AS forsøker å dra i gang et prosjekt i hovedstaden slik man har fått til i Tønsberg. Dette er hjemmesiden vår: www.tuneviking.com.

21 millioner kroner vil det altså koste å bygge Tune-skipet i en full-skala rekonstruksjon basert på vitenskapelige målinger og forsøk. Byggeprosessen skal dokumenteres.

Om folkefinansieringskampanjen på Spleis.no lykkes og vi dermed antakelig får tilgang på en sentral byggetomt i Oslo Kommune, kan vi starte byggingen allerede neste år.

Carl Henrik Lampe’s førstevalg for byggetomt er Nordre Akershuskai og andrevalg er Kontraskjæret; se her for noen av alternativene.

Unik teknikk og kultur

Tune-skipet var et klink-bygget (overlappende bordganger) fartøy, og Forbundet KYSTEN har i samarbeid med andre nordiske organisasjoner levert inn en søknad om å få denne teknikken og den omkringliggende kulturen inkludert på UNESCO’s liste over immateriell kulturarv.

Det offentlige har i en årrekke, sammen med sparebank-stiftelsen, finansiert bygging av tradisjonsbåter, men private har også bestilt mange bygg fra størrelse færing til vikingskip av størrelse Draken Harald Hårfagre.

Originalen i Vikingskipshuset

Carl Henrik Lampe stiftet i 2015 foretaket TUNE VIKING AS (org.nr. 915 354 041) som ramme om byggingen av et vikingskip basert på Tune-funnet fra Haugen gård i Sarpsborg i 1867.

Den utgravde originalen befinner seg nå i Vikingskipshuset på Bygdøy, og inntil Knut Paasche i sin doktorgradsavhandling i 2010 sannsynliggjorde at Tune-skipet hadde vært havgående (om enn ganske lavt bordet) var det stor usikkerhet om hva skipet kunne ha utrettet.

Andrimnir, Eldrimnir, Einherjir og Ragnarock

Foretaket TUNE VIKING AS har som formål å bygge vikingskip, men vi skal også driftes under seilas og Carl Henrik Lampe har derfor foreslått å etablere en rekke «joint ventures» som understøttelse av seilingen.

Foretaket har sikret en rekke domener og varemerker som kan brukes til denne etableringen: Andrimnir (kokken i Valhall) for restaurant-drift, Eldrimnir (gryta til Andrimnir) for ferdigmat til butikksalg, Einherjir (krigere i Valhall) for medlemsskap-organisasjon/kundelojalitetsprogram.

I forbindelse med alle de foreslåtte byggeplassene i Oslo-området har vi ønske om at det arrangeres en viking-festival med navn Ragnarock.

Powered by Labrador CMS